Samsung'dan şimdi de "Otto" geldi!

Samsung'dan herkesi şaşırtan, "sevimli" bir ürün: İşte karşınızda Otto ve sundukları...

Samsung Otto ile tanışın!

Samsung, bilindiği üzere patent konusunda oldukça hırslı ve sürekli yeni ürünler geliştirmeye devam etme noktasında da fazlasıyla baskıcı. Bu elbette hem rekabet hem gelişim noktasında fayda sağlamakla beraber, teknoloji tutkunlarını da dinç tutuyor. Yine yeni bir ürünle ortaya çıkan Samsung, Otto adını verdiği asistan robotuyla bu ilgiyi bir kez daha uyandırarak üzerinde tutmaya devam ediyor.

Otto adını verdiği robotunu Nesnelerin İnterneti Geliştirici Konferans'ında ARTIK adını verdiği Nesnelerin İnterneti platformunun tanıtımında görücüye çıkartan Samsung, böylece geleceğin kapılarını aralamaya devam ettiğinin altını çiziyor. "Asistan" olma noktasında Amazon Echo'yla benzer özellikler gösteren Otto, görünüm itibariyle ise ondan daha farklı. Üzerinde HD kamera bulunduran Otto, bu gözleriyle bir güvenlik kamerası olarak da kullanılabilecekken, yüz tanıma özelliğiyle "güvenlik" noktasında ihtiyatlı olacak.

Mikrofonuyla sizi dinleyecek ve hoparlörleriyle de sizinle konuşabilecek olan Otto, şimdilik hava durumu gibi birkaç basit soruyu cevaplayabilecek yeteneklere sahip. Elbette bunlar henüz bu tür teknolojilerin emekleme aşaması. Bu arada Otto'nun henüz bir prototip olduğunu söyleyelim. Gerçek ürün muhtemelen çok daha gelişmiş olarak karşımıza çıkacak.

Okuyucu Yorumları