Samsung'dan sürpriz satın alma hamlesi!

Samsung, pek çok hayranını şaşırtacak, sürpriz bir satın almanın peşinde...

Samsung'dan sürpriz satın alma hamlesi!

Teknoloji firmaları otomotiv endüstrisine daha fazla dahil olmak için her geçen gün daha istekli hale geliyor. Kimi firma kendi otomotiv projelerini üretirken, kimi de diğer firmaları satın alıyor. Görünene göre Samsung da ikinci grupta yer almakta. Söylenenlere göre firma, Fiat Chrysler için oto-parçaları üreten Magnetti Marelli'yi satın almak için görüşmelere başlamış durumda.

Bloomberg'in söylediğine göre Samsung, Magnetti Marelli'nin işinin bir kısmını ya da tamamını satın almak için "ileri düzey görüşmelere" başlamış durumda. Anlaşıldığı kadarıyla Samsung, bu iş alanının daha çok telematik, bilgi sistemleri ve aydınlatma kısmı ile ilgilenmekte. Tamamı dahil olduğunda bu anlaşma 3 milyar doları geçebilir ve bu da Samsung'un Güney Kore dışındaki en büyük satın alımı olacağı anlamına gelir. Ancak henüz her iki firma da yorum isteklerine cevap vermiş değil.

Daha fazla para kazanmak, Fiat'ın bir süredir peşinde olduğu bir amaç. Firma, kompakt sedanlarının üretimini - Dodge Dart ve Chrysler 200 - geliştirme masrafının yüksekliğinden ve başka hiçbir otomobil üreticisinin bu masrafı paylaşmayı kabul etmemesinden dolayı durdurma sürecinde.

Fiat Chrysler, şu anda dikkatinin tamamını SUV'lere ve üst seviye kamyonlara odaklamış durumda. Bu ürünlerin pek çoğu da Jeep markasının altında yer almakta. Verimli araçlar için gösterdiği çabaya rağmen düşün yakıt fiyatları, çoğu müşterinin dikkatini diğer araçlara çekiyor.

Tabii ki Samsung'un zaten otomotiv endüstrisinde şimdiden bir ize sahip olmadığını söylemek doğru olmaz. Bloomberg'in de belirttiği üzere Samsung, Aralık ayından beri otomobil parçaları, elektronikleri ve otonomisi üzerine çalışan bir ekibe sahip ve firmanın Şanghay bölümü, Çinli otomobil üreticisi BYD'yi çok da pahalı olduğu söylenemeyecek 451 milyon dolar fiyat ile satın almıştı. Hatta Samsung ve Magnetti Marelli, geçmişte de bazı ürünler için ortaklık kurmuşlardı ve bu yüzden bu eşleşmenin çok garip olduğu söylenemez...

Okuyucu Yorumları