Samsung'dan tırnak boyutunda 512 GB'lık SSD!

Samsung, minicik bir SSD içerisine tam 512GB depolama alanını sığdırmayı başardı!

Tırnak boyutunda SSD!

Dünyanın en yüksek kapasiteli microSD kartını üretmeyi başaran Samsung bu başarısıyla yetinmeyerek şimdi de bir tırnak büyüklüğünde olan fakat tam 512 GB'lık veri depolayabilen minyatür bir katı hal sürücüsünün de duyurusunu yaptı. Türünün ilk örneği olan ve PM971-NVMe adı verilen bu SSD, 16 adet V-NAND flaş yonga, bir adet 20nm mobil DRAM yonga ve yüksek performanslı bir kontrolörden oluşan tek bir BGA (ball grid array) paketi barındırıyor.

Bu yapısı sayesinde çeşitli yongaları tek bir yongada sıkıştırmayı başaran SSD, böylece bütün bu veriyi 20 mm x 16 mm x 1.5 mm'lik boyutlarında ve bir gram ağırlığında bir levhaya sığdırabiliyor.

Ayrıca son derece hızlı olan ve Samsung'un iddiasına göre Full-HD bir filmi üç saniyede transfer edebilen bu SSD, saniyede 1500 MB veri yazdırabiliyor.

Samsung bu yeni SSD modeliyle NVMe SSD'ler, dahili SSD'ler ve UFS'ler (Evrensel Flaş Depolama) olmak üzere üç ayrı depolama alanında rekabeti daha da arttırmayı hedeflediğini açıkladı. Yeni nesil PC'ler ve ultra-ince notebook PC'lerde kullanılması hedeflenen ve 512 GB, 256 GB ve 128 GB'lık seçenekler sunan PM971-NVMe'nin fiyatına dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Samsung'dan tırnak boyutunda 512 GB'lık SSD!
Okuyucu Yorumları