Samsung'dan Tizen'li Z2 geliyor?

Samsung'un Tizen işletim sistemli ilk cebi Z1'den sonra, Z2 modeli de yola çıktı!

Tizen ile ikinci deneme!

Samsung'un işletim sistemi Tizen platformu, bir süre önce akıllı saatlerinde ortaya çıkmış çok geçmeden de Samsung Z1 isimli cep telefonu modeliyle birlikte kullanıcılara sunulmuştu. Öte yandan Samsung, bu konudaki çalışmalarını ve dolayısı ile Tizen platformunu akıllı televizyonlarında kullanacağını açıkladı. Şimdi bir haber de yine cep telefonu kategorisinden geldi. Görünüşe göre Samsung, Z2 isimli cebi üzerinde çalışıyor.

Samsung'un "Z2" olarak adlandırdığı ve Samsung Z1 modelinin halefi konumunda kullanıcılara sunulması planlanan cep telefonu üzerinde çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Elbette yine Tizen işletim sistemiyle gelmesi beklenen telefonun birkaç özelliği daha sızmış durumda. Bunlara arasında telefonun TFT-LCD ekranıyla 540x960 piksel çözünürlük sunacağı ve 32 bit 4 çekirdekli işlemci ile geleceği yer alıyor. Ayrıca 1 GB RAM'i de bünyesinde bulunduracağı söylenen Samsung Z2'nin Tizen işletim sistemi sürümü olarak Tizen 3.0'ı kullanabileceği de gelen haberler arasında.

2015'in ikinci yarısında raflarda görme ihtimalimizin olduğu Samsung Z2'nin 2000 mAh'lik bir batarya sahibi olacağını ve bunların dışında kamera ve kablosuz bağlantı özellikleri gibi diğer detaylarının henüz gün ışığına çıkmadığını da belirtelim.

Okuyucu Yorumları