Samsung'dan "Transparan Tır" teknolojisi

Samsung, "Safety Truck" teknolojisi ile şimdi de trafik kazalarını önlemenin peşine düştü!

Samsung'dan "Transparan Tır"

Rus merkezli tasarım şirketi Art Lebedev, 2009 yılında "Transparentius concept" adını verdiği yeni bir yol güvenliği kavramı tanıtmıştı. Buna göre trafikte oldukça yavaş olarak seyreden tırları güvenli bir şekilde sollamak mümkün olabilecekti.

Tır gibi ağır vasıta araçların ön kısımlarına yerleştirilen kameradan alınan görüntüler, arka kısıma monte edilmiş ekrana yansıtılarak takipteki araçların trafiği rahat bir şekilde görmeleri sağlanacaktı. Bu sayede tırın arkasında kalan araçların yol görüşü arttırılarak olası trafik kazalarının önüne geçilmesi planlanıyordu.

Koreli elektronik devi Samsung, benzer bir çalışmayı "Safety Truck" projesi kapsamında hazırlamış durumda.

Tırların ön tarafına yerleştirilecek kablosuz kameralar, arka kısımdaki 4 adet ekrana yol görüşünü aktarıyor. Böylece arkada seyreden araçlar trafiğin akışını rahat bir şekilde takip ederek güvenli şekilde sollama yapabiliyorlar. Kameralar ayrıca gece görüş özelliğine de sahip. Bu sayede karanlık yol şartlarında da aynı performans sağlanabiliyor.

Samsung'un bu fikri büyük ölçekli firmalar için şimdilik pek de ekonomik bir çözüm olarak görünmüyor. Zira tır başına 4 büyük ekran gerekliliği, taşıma şirketleri için önemli bir yatırım olarak değerlendirilebilir.

Okuyucu Yorumları