Samsung'dan yeni bir kapaklı Android telefon!

Galaxy S6 Mini olması beklenen gizemli telefonun altından, çok farklı bir model çıktı!

Kapaklı Android'e devam!

Geçtiğimiz ay GFXBench aracılığı ile sızan SM-G9198 model numaralı Samsung marka cihaz, bu hafta Çin Sertifikasyon Kurumu TENAA tarafından onaylandı.

Sızdırılan cihazın Galaxy S6 Mini olabileceğinie dair bazı spekülasyonlar olsa da gelen bilgiler kapaklı bir Samsung modelini işaret ediyor. Ürün büyük bir olasılıkla geçtiğimiz yıl Çin'de piyasaya sürülen Samsung SM-G9098'in bir halefi olarak tüketicilere sunulacak.

Yeni kapaklı akıllı telefon 1280 x 768 piksel çözünürlüğünde 3.91 inç Super AMOLED ekrana sahip olacak. Ayrıca SM-G9198'de 1.8 GHz saat hızına sahip 64-bit hexa-core Snapdragon 808 işlemci kullanılacak. Bu da telefonu, Samsung'un bu işlemciyi kullanan ilk modeli yapacak.

Cihazın 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. Ancak microSD kart desteği ile birlikte bu kapasite 128GB'a kadar yükseltilebilecek.

4G LTE teknolojisi il gelmesi planlanan bu yeni akıllı telefon Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi ile çalışacak. Ayrıca sadece Galaxy S6 ve S6 Edge'de bulunan 16 Megapiksel arka ve 5 Megapiksel ön kamera donanımlarına sahip olacak.

Samsung'un bu yeni telefon modeli, kapağı kapalı durumdayken 119.7 x 66.6 x 16.7 mm ebatlarıyla birlikte oldukça kalın görünüyor. Ayrıca cihazın 191 gram olarak son derece ağır ve metal bir yapıya sahip olması büyük bir dezavantaj olarak görülebilir.

Ürünün çıkış tarihiyle ilgili henüz net bir bilgi yok ancak TENAA sertifikasyon aşamasının bu hafta gerçekleştirildiği düşünülürse, ürünün yakın bir zamanda Çin piyasasına sürülebileceği söylenebilir. Çin dışına çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları