Samsung'dan yepyeni sosyal ağ: Waffle

Samsung, şimdi de kendi sosyal ağını kurmak için kolları sıvadı. İşte Samsung'un Waffle'ı!

Samsung'dan sosyal ağ!

Samsung, tam da Dünya Pi Günü'nde deneysel bir yeni sosyal medya ağını görücüye çıkardı. Izgara biçimli görünümüne de atıfta bulunularak "Waffle" adı verilen bu ağın arkasında Samsung'un, Entrim 4D kulaklıklar gibi yeni ürünlerini geliştirip test ettiği birimi C-Lab bulunuyor.

Teknoloji devi aslında bir tür sosyal medya ağından daha çok bir platform olarak nitelendirdiği Waffle'ı "ortaklaşa bir hikaye yaratmak için çok sayıda bakış açısını ortaya koyan yeni ve farklı bir hizmet" olarak tanımlıyor.

Waffle'da örneğin doğum gününüzde çektiğiniz bir kareyi yayınladığınızda, başka birisi de sizin doğum gününüzü kutlamak için bu ortama bir video, fotoğraf ya da doodle ekleyebiliyor.

Söz konusu projenin ardındaki ekibin lideri Joseph Kim, Waffle'ın "kullanıcıların başka birisinin içeriğine kendi bakış açılarını eklemesini sağladığını" ifade ediyor.

Samsung ayrıca bu ızgaraların sonsuz bir biçimde her yöne doğru genişleyebildiğini ve neredeyse bir tür "ortak bir grafiti duvarı" oluşturduğunu da ekliyor. Bu ortaklaşalık bazı trolleme olasılıklarını beraberinde getirse de kullanıcıların belirli bir gizlilik katmanına sahip olacakları belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları