Samsung'tan yeni Exynos!

Samsung, bağlantı özellikleriyle dikkat çeken yeni Exynos 7570 mobil işlemcisini duyurdu!

Samsung'tan yeni Exynos!

Samsung, tüm "radyo" özelliklerini bir arada barındıran ilk Exynos yongasını ortaya çıkardı. Yeni Exynos 7570, gelişmekte olan piyasaların daha hızlı, daha ince ve daha ekonomik telefonlara ulaşmasına yardımcı olacak.

Yeni dört çekirdekli Exynos 7570, şimdiye kadar Samsung'un Exynos işlemcilerinde görmediğimiz sayıda kablosuz teknolojiyi bir araya getiriyor. Cat.4 LTE, WiFi, Bluetooth, FM ve GNSS'i (GPS) tek yongada toplayan yeni işlemcinin selefine göre yüzde 70 daha yüksek performans sunduğu ve yüzde 30 daha az pil kullandığı iddia ediliyor. Yonganın boyutu ise yüzde 20 daha küçük. Firmanın daha önceki Exynos modellerinin LTE ve CDMA (3G) bağlantı seçeneklerinin kısıtlı olduğu, bu yüzden ABD'deki telefon modellerinde Snapdragon'u tercih ettiğini biliyoruz. Bu yeni yongayla birlikte Samsung, rakip teknolojilerie olan bağlılığını biraz daha azaltabilir.

Yeni yonga, 8 megapiksele kadar ön, 13 megapiksele kadar arka kameraları, Full HD videoyu ve WXGA ekranı (1366 x 768 piksel çözünürlük) destekliyor. 14nm üretim teknolojisiyle üretilen bütçe dostu yonga, böyleylikle Exynos 8890 gibi üst seviye işlemcilere ayrılmış olan üretim teknolojisini kullandığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları