Samsung'un 3D Touch patenti gün yüzüne çıktı

Yayınlanan bu patent, Galaxy S7'de "3D Touch" benzeri bir teknolojinin geleceğini kanıtlıyor!

İşte Samsung'un 3D Touch'ı

Apple'ın yeni iPhone'ları ekrana ne kadar baskı uyguladığınızı algılayabilen 3D Touch adındaki bir özellikle geliyor. Böylece dokunuşlar işlevsellikte yeni bir boyut kazanmış oluyor. Samsung fanları şirketten aynı çizgide bir hamle beklerken Huawei en son akıllı telefonuna bu özelliği getirmiş durumda. Yayınlanan yeni bir patent ise, Samsung'un Galaxy S7'de "3D Touch" benzeri bir özelliğe yer vereceği dedikodusunu destekler nitelikte.

Kore Fikri Mülkiyet Ofisi, 2014 Nisan ayında Samsung tarafından sunulan patenti yayınladı. Koreli şirket tarafından geliştirilen teknoloji, dokunmatik ekrana farklı basınçlarla dokunuşlar uygulayarak çeşitli komutlar verilebilmesini sağlıyor. Böylece ekrana uygulanan basınca göre akıllı telefondan farklı tepkiler alınabiliyor.

Samsung bu özelliğin Galaxy S7'de yer alıp almayacağı ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmış değil. Şirketin bir sonraki amiral gemisinde bu teknolojiyi kullanması muhtemel görünüyor ancak bunu net şekilde söyleyebilmemiz için bir süre daha beklememiz gerekli.

Okuyucu Yorumları