Samsung'un AMOLED ekranlarının gelişimi!

Samsung'un amiral gemisi ceplerinin Super AMOLED ekranı nasıl gelişti? Cevabı, bu testte göründü!

Super AMOLED'in gelişimi!

Samsung'un ilk olarak Galaxy S'te kullandığı Super AMOLED ekranlar, koyu siyahları ve LCD'lerin erişemediği yükseklikteki kontrast oranlarıyla tanınıyor. Firma, Super AMOLED'i ilk kullandığından bu yana onun üzerinde birçok geliştirme yaptı ve buna güç verimliliği geliştirmeleri dahil. Peki pil canavarı olduğu bilinen AMOLED ekranlar, güç tüketimi konusunda bugün ne kadar iyiler?

Bu sorunun cevabını arayan AnandTech, Samsung'un amiral gemisi telefonları üzerinde bir dizi test gerçekleştirdi. Test, Samsung'un Super AMOLED panelinin her sene, hatta her altı ayda bir düzenli olarak gelişme kaydettiğini gösteriyor. Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz üzere ekranın güç verimliliğinde en kötü telefon, 3,41 mW/cd/cm2 ile Galaxy S4 iken, en iyisi 2,21 mW/cd/cm2 ile Galaxy S6.

Samsung'un AMOLED ekranlarının gelişimi!

AnandTech, Samsung'un toplam güç verimliliğinde LCD ekranları geçebilmesi için yüzde 15 - 20'lik gelişme kaydetmesi gerektiğini söylüyor. Rapora göre Samsung, çözünürlüğü aynı seviyede tutması halinde bunu önümüzdeki sene başarabilir.

Bu testin yanı sıra, DisplayMate'in Samsung telefonların ekranını birkaç kez "dünyanın en iyi ekranı" seçtiğini biliyoruz.

Okuyucu Yorumları