Samsung'un AMOLED zaferi!

Görünüşe göre, Samsung'un AMOLED ekranlarının hızını kesmek pek mümkün değil!

Samsung'un AMOLED zaferi!

Araştırma firması IHS'nin yeni raporuna göre Samsung, geçen sene "küçük ve orta boyutlu ekran pazarının liderliğini üstlendi". Bunda firmanın kendi ürettiği, telefonlarda, tabletlerde ve fazlasında kullanılan AMOLED ekranların payı var.

Son IHS verilerine göre Samsung Display, küçük ve orta boyutlu ekranlarda (9 inç ve altı) yüzde 23 pazar payına sahip. İkinci sırada yüzde 16 ile Japan Display yer alırken üçüncü sırada yüzde 14 ile LG bulunuyor. Dördüncü ve beşinci sırada sırasıyla Sharp (yüzde 10) ve Innolux (yüzde 5) yer alıyor. Raporun en çarpıcı yanlarından bir tanesi, AMOLED ekranların sevkiyatının bir önceki seneye göre 2015'te yüzde 54 artmış olması.

Samsung'un AMOLED zaferi!

Samsung'un Huawei gibi Çin merkezli firmalara Super AMOLED ekran sağladığı biliniyor. Bunun yanında yeni bilgiler, Apple'ın Samsung'tan 100 milyon AMOLED ekran sipariş ettiğini söylemişti. Galaxy S7 ve S7 Edge'in de iyi karşılandığını düşünürsek tüm bunlar, Samsung için iyi haberler. Bu arada Japan Display ve Sharp'ın 2018'de toplu AMOLED ekran üretimine başlamayı planladıklarını belirtelim.

Okuyucu Yorumları