Samsung'un Edge konsepti giderek büyüyor!

Çok yakında, üzerinde Samsung markası bulunmayan Edge telefonlar görürseniz şaşırmayın!

Edge... Ama Samsung değil!

Samsung'un her iki tarafı da kavisli ekrana sahip modelleri Galaxy S6 Edge, Edge+ ve Galaxy S7 Edge'in tasarımına benzer modelleri yakın bir gelecekte birçok Çinli üreticinin cihazlarında görebiliriz. Zira firmadan yapılan açıklamaya göre Çin menşeili birçok firma bu doğrultuda Samsung'la kontrat anlaşmaları imzalamış durumda.

Samsung, tek kenarı kavisli Galaxy Note Edge modelini ilk olarak görücüye çıkardığında firmanın bu modelin satışlarını sınırlı sayıda tutacağı belirtilmişti. Zira o dönem bu tarz ekran için söz konusu üretimin zorlukları nedeniyle çok sayıda ekran paneli desteğinin sağlanması pek mümkün görünmüyordu. Fakat aradan geçen zaman diliminde bu konseptle üç model piyasaya süren firmanın bu sorunun üstesinden geldiği anlaşılıyor. Samsung şimdi benzer ekranları Çinli üreticiler için de sağlamanın hazırlıklarını yapıyor.

ETNews'de yer alan bir habere göre, Samsung'un ekran birimi Samsung Display, Edge OLED ekranlarını Vivo, Xiamoi ve Huawei'nin yeni modelleri için de üretecek. Bu ekrana sahip olacağı kesinleşen modeller arasında ise Vivo Xplay5'in yer aldığı öğrenildi. Ayrıca bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek yeni BlackBerry Priv'in de Samsung'un Edge ekranını barındıracağı belirtiliyor.

Kullanıcılar nezdinde de giderek benimsenen Edge ekranların sunduğu sıradışı işlevselliklerin bu yeni modellerde nasıl kullanılacağı ise şimdiden merak konusu.

Okuyucu Yorumları