Samsung'un Gözü, Galaxy S9 için Snapdragon 845'de

Galaxy S9, yeni iddialara göre Snapdragon 845 yonga setini kendinden başkasına bir süre kullandırmayacak!

Samsung'un gözü Snapdragon 845'de

Yeni bir rapora göre Samsung, Galaxy S9 için Snapdragon 845'i gözüne kestirmiş gibi görünüyor. Samsung buna benzer bir anlaşmayı Galaxy S8 için de gerçekleştirmişti. Samsung bu anlaşma ile birinci dizi Qualcomm Snapdragon 835'i üretmiş ve bu diziyi kendi telefonları için kullanmıştı. Şirket bu sayede Snapdragon 835'i bu yılın başlangıcı için Galaxy S8'e özel bir işlemci haline getirmişti.

Görünüşe bakılırsa şirket aynı stratejiyi Galaxy S9 için de tekrarlamak istiyor. Qualcomm yeni çiplerinin üretimi için tekrar Samsung'a başvurabilir. Bu durumda Samsung yine bir anlaşmaya varıp ilk üretilen Snapdragon 845 işlemcileri belli bir süre için Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için özel hale getirebilir.

Şimdilik Snapdragon 845 hakkında elimizde pek bir bilgi bulunmuyor ama yakın gelecekte bir çok detay su yüzüne çıkacaktır. Samsung'un Qualcomm ile bu anlaşması doğal olarak LG gibi diğer rakip telefon üreticilerinin farklı işlemci üreticilerine başvurmak zorunda bırakıyor.

Galaxy S9'un 2018'in ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bazı söylentilere göre yeni amiral gemisi alışıldık tarihten bir ay önce piyasaya çıkabilir. Ancak şimdilik bu söylentilere kulak asmak için çok erken diyebiliriz.

Okuyucu Yorumları