Samsung'un Tizen'li cebi Z3 sızdı

Söylentiler gerçek oluyor; Samsung sıradaki modeli atlayarak yeni cebi Z3'ü hazırlıyor!

...Ve Z3 ortaya çıkıyor!

Samsung'un bu yıl içinde en az 5 yeni Tizen işletim sistemli cep telefonunu tanıtacağı haberini sizlere vermiştik hatırlarsanız. Hemen üzerine Samsung'un Z serisine ait yeni bir haber daha geldi. Daha önce Tizen işletim sistemli cep telefonu Z1'i satışa sunan Samsung'un Z3 modeline ait sızıntılar kendini gösterdi. Daha önce de Samsung'un, Z2'yi atlayıp Z3 için çalıştığı söylentileri söz konusuydu.

Henüz detayları bilinmese de Samsung Z3, Samsung'un Z1'den sonraki Tizen işletim sistemli ilk cebi olacak. Şu an SM-Z300H_SWA_DD model adını taşıyan Z3'ün yine Z1 modelinde olduğu gibi giriş segmentine sunulacağı tahmin ediliyor. Zira sızan özelliklerine göre telefonun üzerinde 512 MB RAM ve 3.2 megapiksel arka kamera gibi donanımlar yer alacak.

Öte yandan Samsung Z3'ün Tizen 3.0 sürümüyle gelmesi bekleniyor. Samsung Z1, Tizen v2.3 ile çalışıyordu. Buna göre yeni sürümle birlikte yeni özelliklerin ve bunun yanında Tizen'in odak noktasını oluşturan Nesnelerin İnterneti'ne yönelik fonksiyonların da telefona eklenmesini bekliyoruz.

Samsung Z3'ün satışa sunulacağı ülke olarak -ilk modelden referansla- Hindistan'ın bir adım önde olduğu malum. Fakat telefonun başka hangi ülkelerde ve ne zaman satışa sunulacağına ilişkin bir bilgi ise yok.

Okuyucu Yorumları