Sanal bankayı hortumladılar!

Garip ama gerçek: Borçlarını ödemek için online oyundaki sanal bankasını hortumladı...

Sanal banka skandalı!

EVE Online'daki büyük bankalardan EBank'ın, sanal yöneticilerinden biri olan 27 yaşındaki Avustralyalı Richard, 200 milyar krediyi hortumladı ve bu kredileri gerçek para karşılığında satışa çıkarttı. Oyundaki ismi Ricdic olan oyuncu, bu sayede 5.100 dolar kazandı. İşin ilginç yanı, Richard'ın bu olaydan önce ihanet ve entrikanın kol gezdiği oyun dünyasındaki sayılı güvenilir oyunculardan biri olmasıydı.

İki çocuk babası oyuncu, evinin mortgage taksidini ve oğlunun hastane masraflarını ödemekte sıkıntı çektiği bir zamanda ani bir karar almış. İşin komik tarafı oyun içerisinde her türlü entrika serbest olduğundan, sanal bankayı hortumlaması bir suç değil. Eğer para sanal olarak kalsaydı, oyuncu oyundan atılmayacaktı. Ancak sanal parayı gerçek parayı çevirerek kuralları bozduğu için oyundan atıldı.

Sanal para satmak: Ne kadar doğru?

Sanal para satmak: Ne kadar doğru?

300.000 oyuncusu olan EVE Online'da oyuncular çalışarak, düşmanlarını öldürerek ve ticaret yaparak oyun içi para kazanıyor. İnsanların uzak yıldızlara yayılarak geniş bir uygarlık kurduğu oyun evreni, rakiplerinden oldukça farklı ve artık oldukça köklü bir oyun. Oyuncular aylık 15 dolar abonelik ücreti ödüyor.

Online oyunlarda oyun içi paranın gerçek parayla alınıp satılabilmesinin doğurduğu ilginç ama beklenen sonuçlardan biri bu. Bazı oyunlarda sanal paranın gerçek parayla alınıp satılması kurallara uygunken, bazı oyunlarda değil. Genellikle bedava online oyun yapımcıları, oyunda daha hızlı ilerlemek ve işini kolaylaştırmak isteyen oyunculara sanal para satarak gelir sağlıyor. EVE Online ise daha önce belirttiğimiz gibi abonelik ücreti ödenerek oynanan oyunlardan.

Okuyucu Yorumları