Sanal Ortamda Teröristler Yakından İzleniyor

Amerikan hükümeti, sanal ortamı kullanan teröristleri bulmak için yeni bir proje hazırlığına girişti

Terör Yakın Takipte

Kod adı Reynard olan bir şahsın sanal ortamda normal tavırlar sergilerken, gerçek dünyada ise anormal aktiviteler içerisinde bulunduğu gözlendi.

Bu proje, interneti kullanan terörist grupları yakından izleyen ve olası saldırıları bloke eden uzmanlarca geliştirilmeye başlanmıştı.

Amerikan kongresinden yayımlanan rapora göre Reynard kod adlı kişi şöyle tarif ediliyor: "Reynard, sanal dünyada sosyal dengeleri bozacak aktivitelere pek girmeyen, online oyunlarda sıkça vakit geçiren biri."

Bir uzman olan Roderick Jones'a göre ise: "Teröristler interneti, gerçek hayata alternatif olarak sanal alemi kullanmazlar. Yani World of Warcraft gibi internette oynanan oyunlarda şüpheli hareketlere pek rastlamayız. Ama onların da sanal alemde kendi ortamları var elbette. Kendi özel şifreleriyle girebildikleri siteler ve forumlar da buna güzel birer örnek."

Hatırlayacağınız gibi ülkemizde de Youtube'da yayınlanan ve teröristlerin lehine propaganda görüntüleri içeren bazı videolar yüzünden kıyamet kopmuştu. Olayın sonrasında Youtube sitesi mahkeme kararıyla kapatılmış, sözkonusu videolar siteden kaldırıldıktan sonra da tekrar ülkemizde faal olmuştu.

Elbette Youtube'u engellemek bir çözüm değil. Ancak bu tür faaliyetlerin yakından izlenmesi gerekebiliyor.

Okuyucu Yorumları