Sanal Suçlara Karşı Yeni Dedektifiniz

Symantec’in yeni antivirus ve anti-spyware çözümleri Symantec Client Security 3.1 ve Symantec Antivirus Corporate Edition 10.1’in spyware tespiti ve uzaklaştırılmasına yönelik özellikleri, kurumların kritik bilgi varlıklarını, bilgisayar erişimini kazanmaya yönelik sofistike saldırılara karşı koruma

Sanal Suçlara Karşı Yeni Dedektifiniz

Symantec, artan sanal suç tehditlerine karşı detaylı koruma sağlamak amacıyla kurumsal nitelikli raporlama kaynaklarına ve zenginleştirilmiş gerçek zamanlı spyware engelleyicisine sahip olan yeni Symantec Client Security 3.1 ve Symantec Antivirus Corporate Edition 10.1’i duyurdu. Symantec tarafından yayınlanan en yeni Internet Güvenlik Tehdit Raporunda en sık kullanılan 50 kötü niyetli kodun yüzde sekseninin finansal kazanç sağlamak üzere bilgiye erişim amaçlı olarak hazırlandığına dikkat çekilmiş ve bu tür tehditlerin artan hızı özellikle vurgulanmıştı.

Symantec yeni Symantec Client Security 3.1 ve Symantec Antivirus Corporate Edition 10.1 ile gelişen spyware tekniklerine karşı daha iyi koruma sağlamak üzere sürekli güncellenen tespit ve yok etme özelliklerini indirilebilir bir anti-spyware aygıtı ile sunuyor. Bu özellik sayesinde, masa üstü kullanıcıları tam güncelleme yapmaya gerek kalmadan yeni yazılıma sahip olabiliyorlar.

Kurumlar; bu çözümler ile, rootkitler, rastgele isim riskleri ve kendilerini sürekli yüklemeye çalışan ısrarlı riskler gibi giderek değişen ve karmaşıklaşan risklere karşı hemen korunmaya başlayabiliyorlar. Symantec Antivirus adware, spyware ve diğer malware’leri durdurarak güvenlik riski taşıyan bir yazılımın yüklenmesini proaktif olarak engelliyor. Bu da, bilgisayara erişimi amaçlayan sofistike saldırıları, elle yapılan temizlemelerin maliyetini azaltarak engelliyor.

Kurumsal Nitelikte Raporlama ve Risk Yönetimi

Symantec Client Security ve Symantec Antivirus Corporate Versiyonu; enfekte olmuş ana sistemler ya da enfeksiyon riski taşıyan ortamlarla ilgili tehdit, risk raporları, özel tarama istatistikleri, versiyon, tanımlar, sunucu ve iş istasyonların durum bilgileri gibi konularda kurumsal nitelikli raporlama olanakları sunuyor. Bu şekilde spyware ve kötü niyetli kod saldırılarının tespitine olanak sağlanıyor. Yöneticiler, ayrıca virüs salgınlarına ya da yeni virüslerin duyurulmasına yönelik e-posta uyarıları düzenleyebiliyorlar. Bu uyarılar, sorun durumlarında belirli sunucu ve istemci grupları için detaylı raporlara erişimi sağlayacak köprüyü oluşturabiliyor.

Symantec İstemci ve Sunucu Güvenliği Ürün Müdürü Brain Foster yaptığı açıklamada geçmişte, tanınmak ve ün kazanmak için yapılan saldırıların artık gizli yürütülen faaliyetlerle kurumların gizli bilgilerinin çalınmasına doğru yöneldiğini ifade ederek, bu tür sinsi saldırıları tespit etmenin zorluğunu vurguladı. Foster, ayrıca tehditlerin değişim gösterdiği bu ortamda, Symantec’in sunduğu gelişmiş tespit ve raporlama özeliklerinin, kurumların potansiyel güvenlik ihlallerini engelleyebilmesi için kötü niyetli kodları ve spyware aktivitelerini daha iyi anlayıp izole edebilmelerine imkan verdiğini belirtti.

Symantec, ayrıca herhangi bir spyware’in bir kurum üzerindeki etkilerinin daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla Risk Etki Matrix’i hazırladı. Symantec Cevap Merkezi Grubu ve bu grubun risk profillerine yönelik analizlerinden yararlanılarak tespit edilen etki oranları; gizlilik, performans, uzaklaştırma oranı, bağımlı programlar ve genel oranı vurguluyor.

Symantec Client Security ayrıca, istemcilerin düzgün biçimde ayarlanabilmesine ve yönetilebilmesine imkan veren yeni bir istemci konfigurasyon özelliği de sunuyor. Konsol, yöneticilerin istemci uyum özelliklerini ayarlayabilmelerine ve sistemlerin yönetim politikasına bağlılıklarını periyodik olarak kontrol etmelerine imkan tanıyor. Bu da, sistem için güvenlik ayarlarını değiştiren kişilerin yol açabileceği güvenlik risklerinin hafifletilmesine yardımcı oluyor.

Okuyucu Yorumları