Sanatçı, Lego Tablosuna Bitcoin Cüzdanı Sakladı!

Bir sanatçı, 10 bin dolar değerindeki dijital parayı Lego'larla tablo haline getirdi!

Tablosuna Bitcoin sakladı!

Sanatçı Andy Bauch, yeni çalışmasında şifreli parayla sanatı bir araya getirdi. Elbette şifreli paraların da birer sanat olduğu söylenebilir ancak Bauch'un çalışmaları, kripto paralara farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Sanatçı, Lego Tablosuna Bitcoin Cüzdanı Sakladı!

Bauch'ın Los Angeles'taki Castelli Art Space'te Cuma gösterilecek olan son çalışmaları, şu şekilde oluşturulmuş: Sanatçı Bitcoin, Litecoin ve 2016'nın diğer alt coin'lerinden belirli meblağlarda satın almış ve bunları farklı dijital cüzdanlara yerleştirmiş. Her cüzdan, bilindiği gibi bir dizi harf ve rakamdan oluşan bir özel anahtarla şifreleniyor. Bu anahtar, sanatçı tarafından bir algoritmadan geçirilerek bir desen oluşturulmuş. Bauch, algoritma üzerinde oynayarak gözüne hoş gelen bir görüntü elde etmeye çalışmış.

Sanatçı, Lego Tablosuna Bitcoin Cüzdanı Sakladı!

Sanatçı çalışmalarını bitirdikten sonra hepsini sıkı biçimde test ederek, özel geliştirdiği formülü kullandığında doğru özel anahtarı verip vermediğini kontrol etmiş.

Sanatçı, satış esnasında her cüzdanın fiyatını canlı olarak yayınlamayı planlıyor. Koleksiyoncular, çalışmaları satın alabilecek ancak kodu kırdığını düşünen herhangi bir izleyici, cüzdandan parayı çekebilecek. İlgilenenler çalışmalara Artsy üzerinden ve cüzdanlara buradan ulaşabilirler.

Okuyucu Yorumları