Sandisk: Bu bellek kartı çok hızlı...

SanDisk'in yeni bellek kartı Extreme SDHC, veri aktarım hızı ile rakiplerine nal toplatacak...

Bellek kartında hız rekoru

30 MB/sn'lik yazma ve okuma hızı ve 32 GB'lik depolama kapasitesiyle SanDisk'in yeni yüksek kapasiteli SD kartı fotoğraf ve video tutkunlarının dijital SLR fotoğraf makinelerinden en yüksek verimi elde etmelerini sağlıyor.

SanDisk pazardaki en hızlı 32 gigabaytlık yüksek kapasiteli SD (SDHC) kartı duyurdu. Saniyede 30 megabayt yazma ve okuma hızındaki2 32 GB'lik SanDisk Extreme SDHC kart, endüstri lideri performansla geniş depolama kapasitesini birleştirerek, dijital fotoğraf tutkunlarının günümüzün dijital SLR fotoğraf makinelerinin gelişmiş özelliklerinden yararlanmalarına yardımcı oluyor.

"Giriş düzeyinden orta düzeye kadar dijital SLR fotoğraf makineleri pazarı gün geçtikçe büyüyor ve yüksek kapasiteli Secure Digital (SDHC) kartlar da bu cihazlar için yaygın kullanılan kart formatı haline geliyor," diyen SanDisk Türkiye Bölge Satış Müdürü Yosi Rafael, "32 GB depolama alanı ve 30 MB/sn yazma ve okuma hızı sunan kartımız dijital SLR fotoğraf makinesi kullanıcılarının yer ve hız sınırları konusunda endişelenmeden fotoğraf çekmelerini sağlıyor. SanDisk Extreme SDHC kartlar tüketicilere daha keyifli bir kullanıcı deneyimi sunarak onlar için gerçekten önemli olana, yani çektikleri resimlere odaklanmalarına olanak tanıyor," diye belirtiyor.

Şimşek gibi yazma hızıyla bütün görüntüler hızla yakalanıyor
Bir bellek kartının yazma hızı, peş peşe hızlı fotoğraf çekimlerinde fotoğraf makinesinin genel performansı açısından çok önemli bir rol oynuyor. Kart veriyi yeterince hızlı işleyemezse kartın fotoğraf makinesine yetişmesi gerekeceğinden 'burst' modunda çekim beklenmedik bir şekilde duraklayabiliyor. Burst modu sıkışmaları, özellikle spor ya da diğer hızlı hareketli etkinliklerde çekimin eksik olmasına yol açıyor. SanDisk Extreme SDHC kart en yüksek veri aktarım hızını sağlayarak tüketicilere dijital SLR fotoğraf makinelerinden tam kapasiteyle yararlanmalarına olanak tanıyan bir bellek kartı sunuyor.

Büyük dosyalar büyük depolama alanı gerektirir

Büyük dosyalar büyük depolama alanı gerektirir

32 GB'lik SanDisk Extreme SDHC kart SD Association'ın yeni Class 10 spesifikasyonlarını karşılıyor ve günümüzün yüksek tanımlı video kayıt (AVCHD) gereksinimleri ise aşıyor. Kart yüksek tanımlı video kayıt gerçekleştirmek için yeterince yüksek sabit yazma hızı ve 24 MB/sn veri aktarım hızında 160 dakikalık full HD 1920x1080 piksel kayıt depolamaya olanak tanıyan bir kapasite sunuyor.

Büyük dosyalar büyük depolama alanı gerektirir
Nikon D90 ve D5000 gibi yakın zamanda satışa sunulan dijital SLR fotoğraf makineleri tüketicilere HD videolar kaydetme olanağı tanıyor, bu olanak da büyük boyutlu dosyalar oluşturarak düşük kapasiteli kartların daha hızlı dolmasına neden oluyor. Profesyonel fotoğrafçılar prodüksiyon sonrası süreçte gelişmiş resim kalitesi ve esneklik sağladığı için RAW formatını tercih edebiliyorlar. Günümüzün yüksek megapikselli dijital SLR fotoğraf makineleri de RAW gibi çok büyük boyutlu resimler üretebiliyor.

RAW görüntüler normal JPEG görüntülerin on katı kadar fazla depolama alanı gerektiriyorlar ve burst modunda peş peşe hızlı çekimler de daha küçük boyutlu depolama kartlarını hızla doldurabiliyorlar. 32 GB'lik SanDisk Extreme SDHC 2500 adete kadar RAW görüntü3 depolayabiliyorlar, bu da fotoğrafçıların resimleri için yer kalmama endişesini taşımadan gönül rahatlığıyla çekim yapmalarına olanak tanıyor.

Sınıfının en yüksek dayanıklılık özelliğiyle tanınan SanDisk Extreme SDHC kartlar -25°'den 85°'ye kadar aşırı ısılarda çalışmayı garantiliyor. SanDisk Extreme SDHC kartlar her çeşit fotoğraf makinesi, kart okuyucusu ve SDHC kartları destekleyen diğer cihazlarla tamamen uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Class 10 performansı yeni bir standart oluşturuyor

Class 10 performansı yeni bir standart oluşturuyor

SanDisk'in yeni ImageMate® Multi-Card USB 2.0 okuyucu/yazıcısı ile birlikte kullanıldığında SanDisk Extreme SDHC kartlar fotoğraf ve videoları bir bilgisayara 30 MB/sn'ye kadar hızlarda aktarabiliyor. Kartın yüksek veri aktarım hızları sıkışık teslim süreleriyle çalışan fotoğrafçılara zaman kazandırarak prodüksiyon sonrası sürece olabildiğince hızlı geçmelerine yardımcı oluyor.

Class 10 performansı yeni bir standart oluşturuyor
Bir SD kartın hız sınıfı kartın minimum veri aktarım hızına bağlı olarak belirleniyor ve yüksek kaliteli video kayıt standartlarına ulaşmak için kullanılıyor. SD Association bu yılın başlarında yayınladığı SD 3.0 spesifikasyonlarının bir parçası olarak Class 10 sınıfını ekledi. SanDisk Extreme SDHC kartların performansı en yüksek kaliteli AVCHD video kayıt cihazının gereksinimlerini bile aşıyor ve şu anda dünyanın en hızlı Class 10 kartı olma özelliğini kazanıyor.

Pazara çıkış
SanDisk Extreme SDHC 32GB kartları tüm dünyada Ağustos ayında satışa sunulacak. Ağustos ayında mevcut 4, 8 ve 16GB kapasiteli SanDisk Extreme SDHC kartlar da Class 6'dan Class 10 seviyesine yükseltilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları