Sandisk'ten dev kapasite!

SanDisk gelmiş geçmiş en yüksek kapasiteli SD kart olan SDXC Bellek Kartı'nı piyasaya sürdü...

Sandisk'ten dev kapasite!

Flaş bellek kartlarında dünya lideri SanDisk Corporation (NASDAQ:SNDK), şirketin gelmiş geçmiş en yüksek kapasiteli kartı olan 64 gigabyte (GB) SanDisk Ultra(R) SDXC(TM)'i satışa sunduğunu duyurdu.

64 GB kapasitesi, 15 MB/saniyeye varan okuma hızı ve Class 4 hız derecesine sahip yeni yüksek kapasiteli SD kart, büyük 1080p High-Definition (Yüksek Tanımlı) video dosyalarını kaydedip saklamanın yanı sıra, sonrasında da bilgisayara hızlı bir şekilde transfer edebilmek için ideal bir çözüm sunuyor.

SDXC kartları, 2 terabyte'a kadar çıkabilen depolama kapasiteli SD kartların üretimine olanak sağlayan yeni SD 3.0 spesifikasyonuna dayanıyor. SDXC kartın exFAT dosya yapısı, tüketicilerin uzun süreli HD videoları kaydedebilmelerine olanak sağlıyor. 64 GB SanDisk Ultra SDXC kart, 9 Mbps'lik (HD standardı) kaydetme hızı ile sekiz saatten fazla yüksek tanımlı videoyu depolayabiliyor.

İşte fiyatı

İşte fiyatı

SDXC'nin popüler SDHC kart formatının devamı olduğunu belirten SanDisk Perakende Kanalı Ürün Pazarlama Yöneticisi Susan Park, "64GB SanDisk Ultra SDXC kart, genişletilmiş HD videoları kaydetmeleri için tüketicilerin ihtiyaç duyduğu hız ve kapasiteyi sağlarken hareketsiz fotoğrafların hızlı çekimlerini de iyileştiriyor. Kart, yakın zamanda duyurulan SDXC-uyumlu fotoğraf makineleri ve kameralar için ideal bir tamamlayıcıdır," dedi.

SD3.0 özelliğinin yakın tarihte piyasaya sürülmesinden dolayı şu anda az sayıda SDXC kartları destekleyen cihaz bulunuyor. Ancak, SDXC formatı destekleyen yeni fotoğraf makinesi modellerinin sunulma hızı gün geçtikçe artıyor. Canon, CES'te, tüm yeni VIXIA video kamera modelleri ve PowerShot fotoğraf makinelerinin SDXC kartları ile uyumlu olacağını açıkladı. HDTV'ler, Blu-ray kaydediciler/oynatılıcılar, video kameralar, fotoğraf makineleri, mobil telefonlar, navigasyon sistemleri ve bilgisayarlar dahil çok çeşitli tüketici elektroniği ürünlerinde, SDXC'nin yaygın bir şekilde benimsenmesi bekleniyor. Bağlanılan bilgisayar exFAT'i destekleyen bir işletim sistemi kullanıyorsa, SanDisk(R) ImageMate(R) bellek kartı okuyucuları da SDXC kartları ile uyumlu olarak çalışıyor.

64GB SanDisk Ultra SDXC kart, ömür boyu garanti özelliği taşıyor. Yeni bellek kartı şu anda http://www.sandisk.com adresinden 349,99 dolara satışa sunuluyor ve yakın zamanda tüm dünyadaki SanDisk noktalarında satışa sunulacağı bildiriliyor.

Basın büleninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları