Sanık sandalyesinde Apple var

Apple'ın birilerini dava etmesine alıştık ama bu kez başı dertte olan, Apple'ın kendisi!

Sıra geldi Apple'a!

Apple uzun zamandır peşinde olduğu, bilgisayar ve elektronik veri iletişimi konusunda uzman olan iCloud bilgisayarı sonunda bünyesine katmayı başardı. Başardı ama başına da yeni bir bela sardı.

iCloud temel olarak internet protokolü üzerinden ses kullanma yani "voice over internet protocol" konusunda uzman bir firma. Apple ise bu markanın domain'nini 31 Mart tarihinde İsveçli bir firma olan Xcerion'dan 4.5 milyon dolar gibi bir fiyata satın almıştı. iCloud store olarak son kullanıcının karşısına çıkan sistemse; bütün Apple ürünlerini kolay yoldan cihazlar için uyumlu hale getirebilen bir özelliğe sahip.

Nitekim Apple, geçtiğimiz günlerde iCloud İletişim tarafından, marka ihlali yapma suçundan dava edildi. Arizona Bölge mahkemesinde açılan davada, davacı firma iCloud isminin Apple tarafından piyasaya sürüldükten sonra, herkes tarafından bir Apple ürünü sanıldığını ve bunun doğru olmadığını iddia etti. Bir diğer sorunsa Apple'ın iCould ismini özgürce kullanması olarak mahkemede yankılandı.

Apple bu tarzdaki davalarla daha öncede karşılaşmıştı. iPhone'nun isim hakları için Cisco, iPad'in isim hakları için Fujitsu ve daha birçoğu... Bakalım Apple bu seferki davadan paçayı nasıl kurtaracak.

Okuyucu Yorumları