SAP Forum iş dünyasını bir araya getirdi

Doğa Rutkay’ın moderatörlüğünü, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker ile Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın açılış konuşmalarını yaptığı SAP Forum, değişik sektörlerden binlerce profesyoneli buluşturdu.

SAP Forum iş dünyasını bir araya getirdi

SAP’nin 7 Nisan 2006’da İstanbul Swissotel’de gerçekleştirdiği, Türkiye’deki en yeni iş uygulamaları ve başarı öykülerinin tanıtıldığı SAP Forum, yoğun bir katılım ile yapıldı. “Geleceği Birlikte Sunuyoruz” teması ile yapılan SAP Forum 2006’da, 42 firma, 9 paralel salonda 54 farklı sunumla; tekstilden beyaz eşyaya, ilaçtan otomotive değişik sektörlerde gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaştı. SAP Forum 2006, Akbank, Canon, Elsys, Hürriyet e-Yaşam ve Microsoft’un ana sponsorluğunda, BT Haber, Kobi Efor ve Ntvmsnbc’nin basın sponsorluğunda düzenlendi.

SAP Forum’un açılışında SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Doğa Rutkay’ın moderatörlüğünde ortak bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda, SAP ve Microsoft arasındaki işbirliği ve önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek ortak çalışmalardan bahsedildi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker yaptığı sunumda, SAP’nin dünyadaki ve Türkiye’deki konumundan ve rakipleri ile arasındaki pazar payları farklılıklarından bahsederek, “SAP ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi ve 2010 yılına kadar olan yol haritasını da açıkladı” dedi. Cem Yeker, sanıldığının aksine SAP müşterilerinin yüzde 57.3’ü cirosu 500 milyon doların altındaki orta ölçekli işletmelerden oluşuyor bu yüzden yakın bir zamanda, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik hızla kurulabilen, hazır yeni çözümler sunacaklarını söyledi. Firma yöneticilerinin, maliyetleri düşürmek, verimliliği artırmak, yaratıcı iş süreçleri oluşturabilmek, rekabet avantajı sağlamak ve sağlıklı büyümek gibi taleplerinin olduğunu ifade eden Cem Yeker, SAP’nin ESA adlı Kurumsal Servis Mimarisi çözümü ile bu talepleri yerine getirirken, iş süreçlerinin yönetiminde yeni bir yaklaşım sunduğunu belirtti.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’da yaptığı sunumda “1993’den beri Microsoft SAP ürünlerini, SAP’de Microsoft ürünlerini kullanıyor. Dünyada gerçekleştirilen büyük projelerin yapımı için SAP ve Microsoft ortak hareket ediyor, firmalar yeni SAP kurulumlarında SQL Server ile Windows’u işletim platformu olarak seçiyor. Dünyadaki SAP çözümlerinin yüzde 60’ı Microsoft sunucular üzerinde çalışıyor ve masaüstü kulanıcılarının yüzde 90’nı Windows ve Office programını tercih ediyor. Bu yüzden SAP müşterileri, SAP NetWeaver ile .Net platformunu birlikte çalıştırma ihtiyacı duyuyorlar. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Microsoft ve SAP, “Mendocino” adlı bir ürün geliştirdi. Mendocino, SAP iş süreçlerini Microsoft Office ortamında yürütebilme imkanı sunacaktır” dedi.

SAP Forum, sektörel çözümler sunan ve Türkiye’de gerçekleştirilen en yoğun katılımlı tek etkinlik olma özelliğiyle dikkat çekiyor. SAP Forum, sadece bilişim sektörünü değil, tekstil, gıda, otomotiv, bankacılık, metal, kimya gibi birçok sektörü buluşturuyor. SAP, iş ortaklarıyla birlikte, geleceğe hazırlanan şirketlerin iş süreçlerini iyileştirmeyi, maliyetlerini kontrol etmeyi, verimliliklerini ve karlılıklarını artırmayı amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları