Şarj İçin Priz Peşinde Koşmaya Son!

Eğer bu araştırma gerekli olgunluğa ulaşırsa, yakın bir zamanda, telefonumuzu şarj etmek için boş bir priz peşinde koşmaktan kurtulabiliriz...

Şarj için priz peşinde koşmaya son!

Yeni bir araştırmaya göre, yakında şarj cihazlarına olan bağımlılığımızdan kurtulabiliriz. Bunun yerine hareketten enerjisini alan piller sayesinde, telefonunuzu şarj etmek için sadece yürümeniz yetecek.

Michigan Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar nanogenerator adı verilen film benzeri bir cihaz üzerinde çalışıyor. Yapılan deneyde cihaz, LCD dokunmatik ekranı ve esnek klavyeyi çalıştırmayı başardı. Teknoloji ayrıca 20 LED ışıktan oluşan bir ışıklandırmaya güç verdi - bu enerjiyi sağlamak için nanogenerator'ın üstüne basınç uygulanması yetti. Düzeneğe bağlanan bir pil bile yoktu.

Bu test, tamamen kinetik enerjiyle çalışan cihazlara bir adım daha yakınlaştığımız anlamına geliyor.

Adım adım enerji

Film şeridi tarzı bir biçimi olan cihaz, katlanarak daha yüksek seviyede enerji üretebiliyor. Katlanabilir olması nedeniyle bir çok farklı cihazın içine yerleştirilebilme yetisine sahip. Örneğin LED ışık testindeki film bir avuç içi kadardı, dokumatik ekrana güç veren film ise işaret parmağı kadar bir boyuta sahipti.

Bu teknoloji önümüzdeki 2 yıla yetişecek gibi görünmüyor. Ancak gelecek bir tarihte her gün telefonumuzu prize bağlamak zorunda kalmaktan kurtulacağımız kesin...

Okuyucu Yorumları