Satanist Tapınak Netflix'e dava açtı!

"Satanist Tapınak", yeni dizisi yüzünden Netflix'e dava açtı!

Netflix'e satanist şoku!

Netflix, en son orijinal serisi ile kendisini bir Satanist grup ile karşı karşıya buldu. The Satanic Temple (TST – Temple = Tapınak) akış hizmetine ve Warner Bros.'a The Chilling Adventures of Sabrina sebebiyle telif hakkı ihlali, marka ihlali ve işletme saygınlığına zarar iddiaları ile 150 milyon dolarlık (her bir şikayet için 50 milyon dolar) dava açtı. Organizasyon, dizide keçi başlı tanrı Baphomet'e bakan iki çocuğun bulunduğunu, bir heykelin görüldüğünü ve bunun grubun Baphomet'i ile yakın benzerlik gösterdiğini söylüyor.

Perşembe günü New York Bölge Mahkemesi'ne gönderilen mahkeme belgelerine göre tapınak, heykelin 2013-2014 yılında telifli bir sanat ürünü olarak tasarlandığını ve üretildiğini söyleyerek dizideki sürümün bu tasarımın az farklı bir sürümü olduğunu belirtiyor. Grubun kurucusu Lucien Greaves, Twitter üzerinde yayınladığı bir görüntü ile iki heykelin benzerliğini gösteriyor.

Satanist Tapınak Netflix'e dava açtı!
Twitter @LucienGreaves

Tapınağın söylediğine göre "davalıların TST Baphomet'ini Çocuklar ile beraber anıtın kötü amaçlara hizmet ettiğini ima eder bir şekilde kötüye kullandı. Ahlaki olarak tiksindirici diğer davranışların yanı sıra Sabrina Serisi'nin kötü karakterleri yamyamlık ve ataerkil bir tanrıya zorla tapınma gibi davranışlarda bulunuyorlar." Grup ayrıca Netflix'in ve seriyi üreten Warner Bros.'un diziyi yayınlamasını durdurmalarını da istiyor.

Okuyucu Yorumları