Satılan Her 10 Telefonun 9'unda Android Var!

En yeni verilere göre, son dönemde satılan her 10 akıllı telefondan 9'unda Android var!

Android, zirvede çok sağlam oturuyor!

Strategy Analytics tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre 1 Temmuz ve Eylül sonu arasında nakledilen bütün telefonların yüzde 88'lik bir bölümünde Google'ın mobil işletim sistemi Android yer alıyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü yayınlanan raporda 2016'nın üçüncü çeyreğinde satılan bütün akıllı telefonların yüzde 88'lik bir bölümünde Android kullanılıyor.

Analiz firması tarafından yapılan açıklamada ayrıca Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un Android'e karşı önemli bir gerileme yaşayarak yüzde 12'lik bir pazar payında kaldığına işaret edildi. Bunun en önemli nedeni ise aslında Apple'ın mobil platform açısından Çin ve Afrika pazarlarında yeterince etkili olamaması.

Diğer yandan BlackBerry ve Windows Phone cihazlarının ise işletim sistemi açısından söz konusu aralıkta neredeyse tamamen kaybolduğu belirtiliyor.

Diğer yandan Android'in bu lider pozisyonu sarılmaz gibi görünse de yüzlerce üreticinin yer aldığı bir pazarda yine de önemli zorluklarla karşılaştığı da bir gerçek. Zira bu üreticilerden sadece birkaç tanesi hatırı sayılır bir kar elde ediyor. Google'ın yeni Pixel telefonlarının da diğer Android telefonların karşısına bir rakip olarak çıkması rekabeti daha da ilginç bir hale getirecek gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları