Satış rakamlarında adı bile geçmiyor!

Akıllı telefon savaşında bir isim var ki, satış rakamlarında artık ismi dahi geçmiyor. İşte o dev...

Adı bile geçmiyor!

Akıllı telefonlarla birlikte daha da önem kazanan mobil işletim sistemlerinde savaş kıran kırana sürüyor; ancak bu savaşta bir isim var ki bir türlü beklediği başarıyı yakalayamıyor.

Şubat ayı verilerine göre ABD'de kullanılan cep telefonlarının yüzde 50'sini akıllı telefonlar oluşturuyor. Elbette bu oran, zaman geçtikçe daha da artıyor. Nielsen şirketi, yayınladığı son raporda Şubat ayını baz aldı ve ilginç sonuçlara ulaştı. Nielsen'e göre ABD'de satılan akıllı telefonların yüzde 48'ini Android işletim sistemini kullanan telefonlar oluştururken, bu oran iPhone'larda bulunan iOS'larda yüzde 32 seviyelerinde. BlackBerry işletim sistemlerinde ise bu rakam yüzde 12'lerde kalıyor.

Peki Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi bu tablonun neresinde? Nielsen'in araştırması tüm bu saydığımız işletim sistemleri dışında Windows Phone'a yer vermemiş ve "diğer işletim sistemleri"nin oranını yüzde 8 olarak göstermiş.

Anlayacağınız Windows Phone, oranı özellikle belirtilmezken, "diğer" kategorisine dahil edilmiş. Diğer kategorisinin bir diğer ağır topu da, tabii ki Symbian.

Okuyucu Yorumları