Satya Nadella, yeni Microsoft'u tanımladı!

Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, çalışanlarına gönderdiği e-postada firmayı böyle tanımladı!

İşte "yeni" Microsoft!

Satya Nadella, Şubat'ta Microsoft'un başına geldiğinde geleceğe dönük yeniliklere odaklanacaklarını söylemişti. CEO, dün çalışanlarına gönderdiği mektupta bu gayesini tekrar dile getirdi ve Microsoft'un mobil ve bulut teknolojisinde global lider olacağını söyledi.

Nadella, Microsoft'un web sayfasından herkesin ulaşabildiği mektupta "Microsoft'un daha hızlı, daha etkili hareket etmenin yollarını bulmasının gerektiğini" söylüyor. CEO, bu iş için şirketteki yöneticileri, başlarında bulundukları bölümler için yenilik planları yapmak üzere görevlendirdi. Yenilik üzerinde önemle duran Nadella, Microsoft'ta CEO koltuğuna oturduktan sonra söylediği "mobil ve bulut ürünleri ve hizmetler" cümlesini tekrarladı.

"İnsanlar, 'mobil'i cihazlara göre belirliyorlar" diyen Nadella, Microsoft'un "mobili deneyimlerle belirlediğini" söyledi ve ekledi: "Windows geliştiricisi, bu yenilikte en ön safta yer alacaktır." Nadella'nın açıklamaları, firmanın farklı cihazlarda çalışabilecek yazılımlar geliştireceği mesajının algılanmasına neden oldu. Bu yönelimin bir işareti, geçtiğimiz aylarda Office'in iPad için yayınlanmasında görünmüştü.

Yazılıma verilen öneme rağmen Nadella, Microsoft'un donanımının "üretkenlik deneyimlerinde çıtayı belirleyeceğini" söylüyor.

Okuyucu Yorumları