Savaşın gizli kahramanı!

Adı hiç geçmeyen, terk edilen bu işletim sistemi, MS'in keyfini fena halde kaçırabilir...

Savaşın gizli kahramanı!

Gartner'ın açıkladığı son rakamlara göre Samsung'un işletim sistemi Bada'nın pazar payı, Windows Phone ile aynı. Her iki sistem de şu anda dünya mobil cihaz piyasasında yüzde 2,7'lik birer paya sahip. İşin daha da kötü yanı ise, Samsung'un artık Bada için çok fazla çaba göstermeyip yerine Tizen isimli işletim sistemine yoğunlaşacak olması...

Her ne kadar bu rakam RIM'in yüzde 5,2'lik pazar payından çok daha düşükse de, BlackBerry'nin üreticisi bir sene önceki aynı döneme oranla yüzde 6,5 pay kaybetmiş durumda. Yine aynı dönemle karşılaştırıldığında Bada'nın kaydettiği yükseliş yüzde 1,9, Microsoft Phone'unki ise yüzde 1,6.

Windows Phone, 2012'nin ikinci çeyreğinde 4,087 milyon cihaz sattı. Bu, Microsoft'un tahmininden (5,1 milyon) daha düşük.

Nokia aynı çeyrekte 4 milyon Lumia sevk ettiğini açıkladı. Her ne kadar sevk etmek ve satmak aynı şey olmasa da, rakamlar karşılaştırıldığında Nokia'nın kayda değer rakamlara ulaşan tek Windows Phone üreticisi olduğu söylenebilir.

Rakamlar düşük olsa da Microsoft'un mobil cihaz pazarındaki tek gelir kaynağı telefon satışları değil. Şirket, patentlerini Android üreticilerine lisanslayarak da büyük gelir elde ediyor.

Okuyucu Yorumları