Savaşın görünmeyen tarafı...

Android ve iOS arasındaki savaşa daha önce hiç kimse bu açıdan bakmamıştı...

Savaşın görünmeyen tarafı...

Çocuklar, bundan on yıl öncesine göre teknolojiye daha yakın ve her yeni nesil, daha erken yaşlarda teknolojiyle tanışıyor. Yaklaşan tatil ve bayram dönemlerinde kendileri tarafından en çok istenen hediyeyse yeni bir mobil cihaz, en azından araştırmalar bunu gösteriyor. Pek tabi ufak yaştaki çocuklara alacağımız cihazlarların her ne marka ve şekilde olursa olsun, ilk olarak uygun bir aile kontrol mekanizmasına sahip olması gerekiyor. Bu seçimi yapmadan önceyse ailelerin ince eleyip sık dokuması gereken birçok nokta var ve bunların en başında alacakları cihazın, diğerlerine göre çok daha kolay kullanım sistemleri bulunması yer alıyor.

Apple ve Samsung arasındaki rekabetin arttığı şu günler içinse Samsung, ezeli rakibini bu konuda bir hayli geride bırakıyor zira Android işletim sisteminin iPhone, iPad ya da iPod touch'a göre çok daha kolay kullanılabilen bir aile kontrol sistemi bulunuyor. Aradaki farkı yaratan en büyük noktaysa, Andorid'in konu hakkında hiçbir teknik bilgi gerektirmeden herkesin kullanabileceği bir alt yapıya sahip olması bulunuyor.

NQ Mobile'ın ürün müdürü Gavin Kim'e göre Andorid işletim sistemi çocukların korunması ve ailelere yardımcı olabilmek açısında harika bir esneklik sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Andorid için Famiy Guardian isimli uygulamayı yazan NQ Mobile, tamamen Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanmış durumda.

Okuyucu Yorumları