Scorpio: Microsoft'tan Gerçek Bir Canavar!

Microsoft, sır gibi sakladığı Project Scorpio'nun teknik özelliklerini ilk kez açıkladı; bir canavarın yolda olduğunu ortaya koydu!

Microsoft'tan gerçek bir canavar!

Microsoft'un dünyanın en güçlü konsolu olarak bahsettiği gizemli konsolu Scorpio hakkında şimdiye kadar çok az detay ortaya çıkmıştı. Ama şimdi Microsoft, Digital Foundry ile paylaştığı detaylarda yeni nesil konsolunun pek çok özelliğini ortaya koydu.

Şimdilik sadece kod adıyla, yani Scorpio olarak anılan konsolda, 2.3GHz hızında çalışan 8 x86 çekirdeği bulunacak. Bunun yanında, 6 teraflop gücünde, özel olarak geliştirilmiş bir GPU göreceğiz. 40 AMD işlem ünitesinden oluşacak olan GPU'da, bu üniteler 1.172MHz hıza sahip olacak. Xbox One'da bu hız 853MHz, PS4'te ise 911Mhz olarak karşımıza çıkmıştı.

Konsolda, 326GB/s bant genişliği sunan, 128GB DDR5 RAM bulunacak. Dahili depolama alanı 1TB olacak. Ancak bu alanın mekanik bir sabit disk içerisinde mi, yoksa farklı depolama seçenekleri olarak mı karşımıza çıkacağı belli değil.

Xbox One S'te olduğu gibi, Scorpio'da da 4K Ultra HD Blu-ray sürücü göreceğiz. Ayrıca konsol, HDMI 2.0 desteği de sunacak.

Eğer bu özellikler gerçeğe dönüşürse, gerçekten de bizi çok güçlü bir konsol bekliyor demektir. Konuşulan çıkış tarihi ise, 2017 yılının sonu...

Okuyucu Yorumları