ScratchGuard: Daha uzun veri depolama

Verbatim, DVD'lerinin ömrünü uzatmak üzere tasarlanan yeni ultra-sert koruyucuyu tanıttı.

Uzun ömürlü DVD'ler

ScratchGuard ile korunan Verbatim DVD'lerinin üstün koruyucu özellikleri "enhanced" testinden geçirilmiştir. Test sırasında günlük kullanımda meydana gelebilecek her türlü darbe göz önüne alınmış. Sonuçlar Verbatim'in ScratchGuard kaplaması ile DVD'lerinin çizilmeye karşı dayanıklı olduğunu kanıtlamış. ScratchGuard bu etkiyi disk sürücünün içinde dönerken tozları çekmeyen ve statik elektrikle yüklenmeyen yüzeyi ile sağlıyor. Artık yanlışlıkla dökülen bir bardak kahve ScratchGuard ile dünyanın sonu anlamına gelmeyecek.

ScratchGuard kaplama Verbatim'in tüm mini DVD'lerinde uygulanıyor. Bu sağlam disklerin, hobi olarak film çekenlerin bulunduğu her yerde çizilmelere, toza, parmak izine ve neme karşı dirençli olduğu ispatlanmış.

ScratchGuard bir çok yeni alanda da kullanılıyor. Mavi lazer ışığı kullanan ortam yazıcılarında, yüksek depolama kapasiteleri için tasarlanmış yeni nesil HD ve Blu-Ray DVD'ler, kire karşı geleneksel DVD'lerden çok daha hassastırlar. Yeni ScratchGuard kaplama sayesinde HD ve Blu-Ray DVD Diskler özel bir kartuşa ihtiyaç duymuyor.

Verbatim Türkiye yetkilisi Seda Gürel "Eğlence endüstrisindeki HDTV ve dijital sinema gibi yeni gelişmeler tamamen yeni boyutlarda depolama kapasiteleri gerektirmektedir. Aynı zamanda değerli ve kapsamlı içeriği uzun süre koruyabilecek daha uzun ömürlü, dayanıklı depolama ürünlere ihtiyaç var." yorumunda bulunuyor. "ScratchGuard teknolojisi ile Verbatim, pazarı geleceğe dönük bir bakışla analiz ettiğini ve sürekli olarak standart haline gelen yenilikler getirdiğini bir kez daha göstermiştir."

Okuyucu Yorumları