SD kart yetenekleri geri geliyor!

Google'ın Android'den kaldırdığı özellik, Android 5.0 Lollipop'la geri dönüyor!

Giden yetenek geri geliyor!

Android'in en son sürümü 5.0 Lollipop'un bazı SD kart işlevlerini geri getireceği ortaya çıktı. Böylece Google'ın modası geçtiği düşünülen SD kartları henüz çöpe atmayı planlamadığı anlaşıldı.

Android'i yakın rakibi Apple'dan farklı kılan bir yanı, microSD kart yoluyla depolama alanını 16GB'tan örneğin 128GB'a yükseltmeye izin vermesi. SD kartlarla depolama alanını büyütme, kullanıcılar arasında yaygın olsa da Google'ın SD kart kullanımını kısıtlayacağına dair bazı endişeler bulunmaktaydı. Android 2.3 ile birlikte üçüncü parti uygulamalar, çıkartılabilir depolama alanına erişimlerini yitirmişlerdi. Google'ın Nexus telefonları ise herhangi bir SD kart slotuna sahip değiller.

Android 4.4 KitKat, SD kartla ilgili bazı geliştirmeler yapsa da Google'ın kendisi bunların önemli geliştirmeler olmadığını itiraf etmişti. Android Lollipop ise üçüncü parti uygulamaların SD karta erişimine yine izin verecek. Google'dan Jeff Sharkey'in yaptığı açıklamaya göre uygulamanın SD kartın belirli bir bölümüne veya tümüne erişmesine kullanıcılar izin verebilecekler. Yani kontrol kullanıcıda olacak.

Android'in kaybetmeye başladığı faydalı bir işlevin geri döndüğünü görmek, sevindirici.

Okuyucu Yorumları