SE Xperia X5: Gerçek mi dedikodu mu?

Sony Ericsson Xperia X1 için gün sayarken, internette dolaşan X5 resimleri kafaları karıştırdı.

Xperia X5: Gerçek mi?

Sony Ericsson'un dokunmatik ekranlı, Q klavyeli ve Windows Mobile'lı Xperia X1'i piyasaya çıkmak için gün saya dursun, internette dolaşan bazı fotoğraflar Xperia X5'ten bahsediyor. Daha önce de internette dolaşan ve Xperia X2 ve X3'e ait olduğu iddia edilen bir videodan bahsetmiştik.

İddialara göre Xperia X5 8 Megapiksellik üst düzey bir kameraya sahip olacak, 8 GB depolama alanı sunacak, 3.5G desteği ile birlikte gelecek ve 3.1 inç büyüklüğünde dev bir dokunmatik ekran ile kullanıcısının karşısına çıkacak. Bu özelliklere ve resimdeki telefonun tasarımına baktığımızda, Xperia X5'in gerçek bir iPhone 3G katili olacağını kestirmek pek güç değil.

CHIP Online yorumu:
Ama işin bir de inandırıcılık kısmı var... Dolaşan resimlerin gerçekten internete sızan bir tasarım mı, yoksa Sony Ericsson fanları tarafından düzenlenen bir konsept mi olduğunu anlamak şimdilik pek mümkün değil. Özelliklere baktığımızda karşımızda duranın çok da "uçuk" bir model olmadığını anlıyoruz, bu da X5 dedikodusunun gerçek olabileceği izlenimi doğuruyor. Ama Sony Ericsson henüz Xperia X1 piyasaya sürülmeden neden X5 adlı bir model üzerinde çalışır, işte orası biraz meçhul. Açıkçası daha önce yayınladığımız X2 ve X3 haberi Xperia X5'den daha inandırıcı gibi görünüyor. Hem zaten Sony Ericsson neden 1'den beşe atlasın ki? Her neyse, şimdilik beklemekten başka bir çaremiz yok. Gerçekler ilerleyen günlerde net bir biçimde ortaya çıkacaktır...

Okuyucu Yorumları