Seagate'ten Dizüstü Kullanıcılarına Müjde

Seagate, mobil bilgisayarlar için 250 GB'lık Momentus 5400.4 dizüstü sabit diski sevkiyatına başladı

Seagate'ten Müjde

Yeni Momentus 5400.4 sabit diski, dünyanın en yenilikçi dizüstü sabit disk ailesinin bir üyesi... Momentus dizüstü sabit disk ailesi; endüstrinin ilk gömülü şifrelemesini bulunduran ve mobil bilgisayara en güçlü güvenliği sunan Momentus 5400 FDE.2'yi; uzun ömürlülük için özel koruma sağlayan 7200 RPM'lik Momentus 7200.2'yi; güç sarfiyatını yarı yarıya azaltmak, performansı artırmak ve güvenirliliği geliştirmek için disk depolamasını ve flash hafızayı birleştiren Momentus PSD hybrid sabit diskini ve dikey kayıt teknolojisiyle üretilen ve aynı zamanda Seagate'in en çok satan ürünü olan 160 GB kapasiteli 2.5 inçlik Momentus 5400.3 sabit diskini içeriyor.

Bağımsız araştırma şirketi IDC, Seagate'in 2007'nin ilk üç çeyreğindeki 2.5 inç dizüstü PC ve PC bağlantılı sabit disklerdeki dünya pazar payını % 19 olarak açıkladı.

IDC'de sabit disk araştırma müdürü olarak çalışan John Rydning, Seagate'in; 5 yıllık süreçte dizüstü bilgisayarlar için ürettiği sabit disklerle, bu piyasada lider olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Rydning, "Seagate'in ürün çeşitliliği ve müşterilerinin taleplerine yanıt verme yeteneği, şirketin yükselişine önemli ölçüde katkı sağladı" dedi.

Dizüstü bilgisayar kullanımındaki müthiş artışın sürmesine paralel olarak, çok sayıda kullanıcı dizüstü bilgisayarlarında, daha yüksek kapasite ve performans ile kaya kadar güçlü şok direnci talep ediyor. 250 GB'a varan kapasite sağlamak için ikinci nesil dikey kayıt teknolojisi kullanılan Seagate'in yeni Momentus 5400.4 sabit diskleri; yüksek hızdaki Serial ATA 3.0 Gbit/saniye arayüz gücüyle etkileyici performans sunarak bu ihtiyaçlara tam olarak cevap veriyor. Ayrıca, Seagate'in en yeni Momentus sabit diski; özensiz kullanım ve yüksek seviyede titreşime maruz kalan sistemler için dayanıklılık sağlayan 325 Gs (çalışır konumda) ve 900 Gs'lik (pasif konumda) şok oranlarıyla dikkat çekiyor.

Momentus 5400.4 tüm dağıtım kanallarında

Seagate Kişisel Bilgisayar Bölümü Genel Müdürü Michael Wingert, kullanıcıların bilgisayarlarını dijital verileri depolama, paylaşma, senkronize etme ve korumanın merkezi olarak gördükleri sürece, kişisel bilgisayarların dijital deneyimin özü olacağını ifade etti. Wingert; "Seagate, kurumsal kullanıcılara ve tüketicilere, dijital dünyalarını parmak uçlarına getirme özgürlüğünü veren mobil ortamlar sağlamaktan çok mutlu" dedi.

Momentus 5400.4 sabit diski; orta düzey dizüstü bilgisayarlar için, performans gerektiren oyun sistemleri için, çalışma köşeleri için ve kişisel harici depolama için mükemmel bir seçenek. 2.5 inç 5400 RPM'lik dev; 250 GB'lık kapasiteyi sadece iki diskte topluyor. Momentus 5400.4'ler, dizüstü bilgisayarların pil şarjları konusunda ele alındığında; diğer Momentus serileri gibi daha uzun çalışma imkanı sağlayarak güç sarfiyatını azaltıyor. Ayrıca, Seagate'in yenlikçi Softsonic™ ve QuietStep™ teknolojileri sayesinde neredeyse sessiz çalışıyorlar.

Momentus 5400.4; pazarın kapasite, performans ve düşük güç sarfiyatı gereksinimlerini karşılamak amacıyla tüm dağıtım kanallarına sevk ediliyor.

Okuyucu Yorumları