Second Life'ta yönetici değişikliği

Second Life'ın kurucusu ve Linden Lab'ın CEO'su olan Philip Rosedale, görevinden istifa ediyor.

Second Life'ta İstifa

Yerini dolduracak yeni birisi geldiğinde Rosedale, görevine yöneticilikle devam edecek.

Rosedale bir açıklamasında şunları dile getirdi: "Görevimden ayrıldım ancak Second Life'a olan tutkum hiç azalmadı. Tam tersine yeni geleceğim görevde şirketin ürünleriyle daha yakından ilgilenme şansım olacak."

Gerçek dünyanın birebir aynısı olmaya çalışan Second Life'da, kullanıcılar kendilerine bir avatar, bir hayat ve bir yaşam seçiyorlar. Pek çok kullanıcı oyunda giysi ya da arazi alabilmek için gerçek para ödüyor.

Fakat bazı kullanıcılar, sanal vandallarla uğraşmak zorunda kalıyor. Second Life'ın yaklaşık 13 milyon kullanıcısı var; bu kullanıcılardan düzenli olarak Second Life'da bulunanlar bu vandallarla karşı karşıya geliyor.

Second Life hikayesi, Rosedal'ın, üniversitede 4. Senesini okurken, okulunda bir yazılım şirketi kurmaya karar vermesiyle başlar ve şirketin CEO'su olur. Ancak bugün Rasedole, görevini bırakacağını söylüyor.

Rosedal sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim yerime geçecek fantastik bir kişiyi bulacağımızı umuyorum. Ve inanıyorum ki benim kendi işime daha fazla odaklanabilmem için bana o fırsatı yeni gelen arkadaşımız verecektir. Ben işime yine tam zamanlı devam edeceğim, aynen eskisi gibi. Second Life benim hayatımın işiydi ve bu işi bırakmayı asla düşünmüyorum."

Linden Lab'ın şu anki yöneticisi Mitch Kapor, bu görev değişikliğinin Rosedale'nin kendi kararı olduğunu, buna neden olan herhangi bir olay yaşanmadığını dile getirdi.

Rosedale, bazı görüş farklılıkları nedeniyle işi bırakan eski Linden Lab Teknoloji yöneticisi Cory Ondrejka'nın görevi bırakmasından tam 3 ay sonra bu değişikliğe gitmeye karar vermişti.

San Francisco'da bulunan Linden Labs, özel bir kuruluş ve gelir tablosu gibi finansal bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyor. Bilindiği kadarıyla Second Life'ın 12.8 milyon kayıtlı kullanıcısı var ve geçtiğimiz 60 gün içinde 1.1 milyon kadar kullanıcısı da oyunda aktif olarak yer almış.

Okuyucu Yorumları