Security Essentials bu testte fena çuvalladı

En tanıdığınız antivirüs paketlerinin sınavdan geçtiği testte, bir antivirüs çok fena çuvalladı!

Bir antivirüs fena çuvalladı!

Son zamanlarda tartışma konusu haline gelen Security Essentials'ın yeterliliği, yeni bir testle bir kez daha sarsıldı. Dennis Technology Labs'ın Ekim - Aralık 2012 ayları arasındaki 8 antivirüs üzerinde yaptığı testte Microsoft'un Security Essentials yazılımının diğerlerinden çok daha başarısız olduğu iddia edildi.

Dennis Technology Labs'ın "Total Accuracy" puanları, güvenlik ürününün sistemi zararlılara karşı korumada ne kadar başarılı olduğunu ve normal uygulamalara nasıl davrandığını gösteriyor. Zararlıları başarıyla durdurabilen, normal programları engellemeyen, onların çalışmasına izin veren anti-virüsler, daha yüksek puan alıyor.

Microsoft Security Essentials, testte en yakın rakibinin elde ettiği 300 puanın yanında 30 puan alabilmiş görünüyor. Testte AAA'dan C'ye anti-virüslere çeşitli ödüller veriliyor. Ancak Security Essentials, kötü performansı nedeniyle hiçbir ödüle layık görülmemiş.

Peki ama bu test gerçekten güvenilir mi? Haberimizin ikinci sayfasında...

Peki ama test ne kadar güvenilir?

Peki ama test ne kadar güvenilir?

Testte sıra antivirüslerin sadece zararlılardan koruma puanlarına geldiğinde Security Essentials yine başarılı değil. En yüksek puanın 300, en düşük puanın ise -500 olduğu testte Security Essentials, ortalama koruma oranı olan yüzde 92'nin çok altında, yüzde 59'da kalarak -70 puan alıyor. Yine de Security Essentials'ın hiç "yanlış pozitif" yakalamamış olması bir avantaj. Testte bu başarıyı yakalayan diğer tek antivirüs, Kaspersky Internet Security 2012.

Dennis Technology Labs'ın testine göre şu anki en iyi antivirüs yazılımları, Norton Internet Security 2013, ESET Smart Security 5 ve Kaspersky Internet Security 2013. MSE'nin listedeki tek ücretsiz çözüm olduğunu da hatırlatalım. Bu durum, doğal olarak testin güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açıyor.

Okuyucu Yorumları