Sega Saturn, 20 yılın ardından yeniden doğdu!

Yalnızca CD^yle çalıştığı düşünülen 20 yıllık konsol, başarılı bir crack hamlesiyle yeniden doğdu!

20 yıl sonra hack'lenen konsol!

İlk olarak 1994'te piyasaya sürülen oyun konsolu Sega Saturn kullanıcıları bu günlerde bu emektar cihazla ilgili bazı sıkıntılar yaşıyor. Söz konusu konsolun bir tür özelleştirilebilir yongalar olan "modchip"ler sayesinde uzun bir süredir, CD'ler için resmi olmayan bir desteği mevcut. Fakat bu durum yazılımı başka bir formatta kullanmak istediğinizde pek yardımcı olmuyor. Zira artık 20 yıldan daha yaşlı bu CD sürücüler kullanılamaz hale geldiğinde artık ne oynayabileceğiniz önemli bir sorun haline geliyor.

Dr. Abrasive adlı bir Sega Saturn tutkunu yıllar süren bir çalışmanın ardından Saturn'ün kopya koruma sistemini crack'lemenin bir yolunu bulmayı başardı. Bu sayede cihazın yazılımı USB desteğiyle bir kart üzerinde de çalışabiliyor. Bu oldukça büyük bir başarı; çünkü Saturn'ün okunması oldukça zor anti-kopyalama sisteminin onu birçok crack yönteminden koruduğu biliniyor.

Dr. Abrasive bu crack yöntemi sayesinde cihazın yalnızca oyunları rahatlıkla okuyabilmesini değil, daha önce tahmin bile edilmeyen şeyler de yapmasını sağlıyor. Örneğin Saturn artık dosyaları USB belleğe yazdırabiliyor.

Okuyucu Yorumları