Sekme uzmanı 5 Firefox eklentisi!

Firefox 4'de çok sayıda sekmeyi yönetmek bu 5 eklenti ile çok daha kolay! İşte sekme uzmanları...

Firefox'un sekme uzmanları!

Sekmeli gezinme, tarayıcılarda yapılan en önemli yeniliklerden. İlk zamanlar eklentiler yardımıyla sahip olduğumuz sekmeler artık tarayıcıların en sık kullandığımız, bize görev çubuğundaki yerden ve zamandan kazandıran vazgeçilmez parçalarından.

Sekmelerde meydana gelen bir sorun ise çok sayıda sekme açtığımızda aralarında gezinmenin zorlaşması. Bu yazımızda sekmelerinizi düzenleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz 4 Firefox eklentisini sizlere tanıtmak istiyoruz. Bu eklentiler sayesinde sekmelerinizi gruplandırabilir, daha fazla sekme alanı oluşturabilir ve fazlasını da yapabilirsiniz.

TabGroups Manager

İsminden de anlaşılacağı üzere eklenti sekmelerinizden gruplar oluşturuyor. Bunlara grup sekmesi çubuğundan erişebiliyorsunuz. PC'nizi yavaşlatacak kadar çok sayıda sekme açık ise bir sekme grubuna sağ tıklayarak ve Hibernate'i seçerek grubu 'uyutabiliyorsunuz'.

Bu eklentiler ile sekmelerinizi yönetmek daha kolay hale gelecek

New Tab King ve Search Tabs / The Search Sidebar

New Tab King ve Search Tabs / The Search Sidebar
New Tab King ile yeni sekme sayfasındaki boşluktan faydalanabilirsiniz

New Tab King

New Tab King, yeni sekmelerdeki boşluğu sıkça kullandığınız sitelerin küçük resimleriyle dolduruyor. Seçtiğiniz küçük resimleri sabitleyebiliyor, sürükle bırak yöntemi ile sırlayabiliyorsunuz.

New Tab King bununla da kalmıyor ve bir çok ek özelliğe sahip. Bu özelliklere erişmek için CTRL-SHIFT-A'ya basarak eklenti penceresini açın, New Tab King eklentisin bulun ve Seçenekler düğmesine basın.

Search Tabs / The Search Sidebar

Bu eklenti bir sekme eklentisi olmasa da Google, Bing veya Yahoo'da yaptığınız aramaların sonuçlarına hızlı bir erişim sağlıyor, bu sayede fazladan sekme açmanız gerekmiyor.

Arama motorunuzda sonuçlar görüntülendiğinde fareyi sağ taraftaki çubuk üzerinde bulunan simgelere getirerek belirli web sitelerindeki sonuçları görüntülemeniz mümkün. Örneğin Gmail'e oturum açmışsanız, farenizi Gmail simgesinin üzerine getirerek e-posta hesabınızı aratabilirsiniz.

Vertical Tabs ve Custom Tab Width

Vertical Tabs ve Custom Tab Width
Vertical Tabs ile sekmelerinizi dikey hale getirebilirsiniz

Vertical Tabs

Vertical Tabs, sekmelerinizi dikey olarak sıralıyor ve gruplamanıza izin veriyor. Yüksek çözünürlüklü geniş bir ekrana sahipseniz bu eklentiyi kullanarak dikey alandaki boşluğu değerlendirebilirsiniz.

Custom Tab Width

Bu eklenti ile sekmelerinizin genişliğini ayarlayabilirsiniz. Bu basit eklenti sadece tek bir işe yarıyor: sekmelerinizin genişliğini ayarlamanızı sağlıyor. Sekmelerinizi en küçük hale getirmek için minimum değeri 1 olarak ayarlayın.

Bu eklentiye alternatif olarak kullanabileceğiniz FaviconizeTab ise seçtiğiniz sekmeleri simge olarak gösteriyor. FaviconizeTab'ı ve Custom Tab Width'i bir arada kullanamayacağınızı ve birini tercih etmeniz gerektiğini belirtelim.

Okuyucu Yorumları