"Seks robotları yasaklansın!"

Robotların her geçen gün gelişmesi, nihayet seks robotu tartışmasını da beraberinde getirdi!

Seks robotları tartışılıyor!

Bir uzman, seks robotlarının yasaklanmalarını isteyerek, bu ürünlerin kullanıma başlanmalarının, tam belirgin olmayan bir şekilde, fuhuş tarafından topluma verilen zararı arttıracağını söyledi. The Register ile konuşan Dr. Kathleen Richardson, gelecekteki olası AI seks droid'lerinin, fuhuş için zorlanan kadın ve çocukların üzücü durumlarının devam etmesine destek olacaklarını iddia etti. Richardson, kıdemli bir araştırmacı ve De Montfort University'de robot etikleri üzerine yoğunlaşmış durumda.

Dr. Richardson'ın özgeçmişi ise robotik ve mühendislik alanında değil, antropoloji alanında ve bu alanda kendisi, University of Cambridge'den MPhil ve PhD sahibi durumda. Richardson'ın söylediğine göre seks-bot'ların kullanımı, fuhuş için kullanılan kadınlar ile derin bir bağa sahip; yaptığı açıklamada, ilk olarak seks robotlarının üretimini incelerken robot hayat kadınlarının yaratılması felsefesi hakkında endişelendiğini belirtmekte.

Dr. Richardson'ın söylediğine göre "hayat kadınları ve isimsizler" arasındaki ilişki ile bu robotların üretimi ile "aktarılan ilişki" aynı şeyler ve bu "çok rahatsız edici."

"The Asymmetrical 'Relationship': Parallels Between Prostitution and the Development of Sex Robots" adlı makalesinde Richardson, "fuhuş, normal bir işlem değil ve bir insanın bir cisim olarak kullanılabilmesi yeteneğine dayanıyor. Bu da seks robotları ve fuhuşun arasında paralelliklerin sıklıkla bulunmasının sebebidir" önermesini sunmakta.

Bu robotların "seks nesneleri" olarak tanımlanması gerektiğini söyleyen Richardson, nesneleştirme probleminin gerçek bir nesne söz konusu olduğunda tartışılmasının ne kadar doğru olduğu sorulması noktasında, sorunun asıl amacından dönerek "seks oyuncaklarının" ve "seks robotlarının" fuhuş yüzünden var olduğunu söylemekte.

"Fuhuşu ortadan kaldırmalıyız" cümlesini kuran Richardson'ın asıl problemi ise, robotlardan ziyade fuhuşun kendisi gibi gözüküyor.

Dr. Richardson şu anda seks robotlarına karşı bir kampanya yürütmekte...

Okuyucu Yorumları