Selfie çekmek buralarda yasak

Ardı ardına yaşanan ölümler sonrasında, koca bir ülke, "selfie yasağı" getirmek zorunda kaldı!

Selfie çekmek buralarda yasak

Yapılan araştırmalara göre, "selfie kazalarında" geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden 49 kişi bulunmaktaydı ve bu ölümlerin büyük bir kısmı Hindistan'da gerçekleşmişti. Yakın zamandaki iki ölümün ardından Mumbai yönetimi, ülkenin en büyük şehrinde 16 adet "selfie yasaklı bölge" ilan etti. Muhteşem fotoğraflar yakalanabilen pek çok bölgeye sahip olan şehir, bu şekilde selfie kazalarını azaltabileceğini ümit ediyor.

Ocak ayında 18 yaşındaki bir genç kadın, Mumbai'nin ünlü Bandra Fort'unda selfie çekmeye çalışırken denize düşerek boğulmuştu ve onu kurtarmak için ardından denize dalan bir kişi de boğularak can vermişti.

Yakında, "no-selfie zone" (selfie yasaklı bölge) tabelaları, bu kalede ve şehrin diğer 15 ünlü sahil noktasında görülmeye başlanacak. Ayrıca bir Mumbai polisi sözcüsünün söylediğine göre yüksek riskli bölgelerde polis de devriye gezerek bu kurala uyulduğundan emin olacak. Yasağa uymayanlara ise 17 dolara kadar ceza kesilebilecek.

Tabii ki bazı turistlerin güzel bir fotoğraf yakalamak için bu bedeli ödemeyi kabul etmesi mümkün olabilir ancak tahmin edilebileceği gibi kararın asıl amacı bu değil. Hindistan'ın en fazla selfie ölümüne sahip ülke olmasının sebeplerinden biri, ülkenin yaklaşık olarak 1.3 milyar olan nüfusu olsa da, bir diğer sebep de giderek büyüyen, "selfie aptallığı" olarak tanımlanan durum.

Bu ayın daha erken dönemlerinde, nadir bir yunus türü, Arjantin sahilinde sudan çıkartılarak selfie için elden ele uzatılırken hayatını kaybetmişti. Bu durumun saçmalığı yetmiyormuş gibi, Florida'da bir adam da bu hafta aynı çekimi bir köpek balığı ile gerçekleştirdi.

Eylül ayında da Colorado'da bir doğal park, arka planda ayılar bulunan selfie çekimi yapan sorumsuz ziyaretçiler sebebiyle kapatılmıştı. Elinizde parlak, yansıtıcı ve rahatsız edici bir cisim varken serbest dolaşan ayılara arkanızı dönmenin saçmalığından (ve ahmaklığından) ise bahsetmenin gereksiz olduğu kesin.

Aynı ay içerisinde bir adam araba kullanırken selfie çubuğu kullanması sebebiyle kaza yaparken, Houstan'daki 19 yaşındaki bir genç de bir tabanca ile selfie çekmeye çalışırken yanlışlıkla kendisini vurmuştu.

Okuyucu Yorumları