Sense ID 3D parmak izi teknolojisi tanıtıldı

Qualcomm, yeni Snapdragon Sense ID 3D parmak izi teknolojisi ile biyometrik çözümünü tanıttı.

Yeni nesil biyometrik çözüm

Qualcomm Incorporated'in (NASDAQ: QCOM) bir iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. (QTI), mobil güvenlik alanındaki liderliğini, mobil sektörün ultrason teknolojisine dayanan ilk 3D parmak izi doğrulama teknolojisi Qualcomm® Snapdragon Sense™ ID 3D parmak izi doğrulama çözümünü piyasaya sunarak genişletiyor.

QTI'nin çözümü, geleneksel kapasitif dokunmatik tabanlı parmak izi teknolojilerine yönelik kimlik doğrulama becerilerini, kullanılabilirliği ve entegrasyonu sunmak için tasarlanmış bulunuyor. Çözüm, bu entegrasyonu kamu seviyesindeki biyometrik çözümleri geliştirerek elde ettiği teknolojiyle sağlıyor. Yeni kimlik doğrulama platformu, şifre kullanımı olmadan kimlik doğrulama sunabilmek için Qualcomm® SecureMSM™ teknolojisini ve FIDO (Fast Identity Online) Alliance Universal Authentication Framework (UAF) spesifikasyonlarını kullanıyor. Bu sayede online cihazlar arasındaki birlikte çalışabilirlik şartları geliştirildiği gibi, çoklu kullanıcı adları ve şifrelerin hatırlanma zorluğuna da çözüm getiriliyor. Mobil cihazlarda kimlik doğrulamanın bu yeni standardı ve tarayıcı plug-in'leri, FIDO doğrulaması sunan tüm web siteleri ya da bulut uygulamalarının geniş çeşitlilikteki mevcut ve beklenen FIDO cihazları ile arayüzlenmesine olanak tanıyor.

QTI Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Raj Talluri, konuyla ilgili şu görüşü paylaşıyor: "Mobil cihazlar günden güne daha fazla oranda değerli ve yüksek hassasiyete sahip bilgilerimizi saklarken, şifreler bu alanda tüketicilerin hak ettiği korumayı tek başlarına sağlamakta yetersiz kalıyor. Snapdragon Sense ID 3D parmak izi teknolojisinin ultrason teknolojisini benzersiz kullanımı, 2D'den 3D'ye biyometri alanında devrim yaratarak, daha fazla kesinlik, mahremiyet ve daha güçlü kimlik doğrulama sağlıyor. Mobil sektörün ilk ultrason tabanlı biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini mobil cihaz üreticileri ve müşterilerine sunmaktan gurur duyuyoruz. Üreticiler ve müşterileri, bu gelişmiş ve özgün kullanıcı deneyiminden istifade edeceklerdir."

Okuyucu Yorumları