Sensörü Camın İçine İlk Bu Firma Gömebilir!

Yeni bir rapora göre parmak izi sensörünü telefonun ekranının içine yerleştiren ilk firma, Apple veya Samsung değil, bu az tanınmış firma olacak!

Parmak izinde ilk, kimden gelecek?

Firmaların telefonlarında parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirmeye çalıştıklarını artık biliyoruz. Apple konu hakkında sır vermemeyi tercih ederken Samsung, teknolojiyi Galaxy ve Galaxy S8+'a yetiştiremediğini açıkça itiraf etmişti. Şimdi ise teknolojiyi kitlelere ilk kez ulaştırabilecek, ismini pek duymadığımız bir firma ortaya çıktı.

Çin'in mobil tedarik zincirini izleyen araştırmacı Jiutang Pan'a göre parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştiren ve bu teknolojiyi kitlelere ulaştıran ilk firma, Vivo olacak. Rapora göre firma, eşine rastlamadığımız bu teknolojiye sahip telefonunu birkaç ay içinde satışa sunacak. 2009'da kurulan Vivo, telefon üretiyor ve daha çok Çin'de dağıtım yapsa da kolu Hindistan, Tayland ve Endonezya'ya uzanıyor.

Tanıtılmayı bekleyen birçok telefon var ve çok konuşulan bu yeteneği ilk sunacak telefonun hangisi olacağını biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları