Serena Williams'ın Wimbledon'da yüzüne taktığı bant ne işe yarıyor?

Wimbledon'ı tam 7 kez kazanan Serena Williams, bir yıl sonra Wimbledon'da ilk tekler maçına çıktı... Williams'ın yüzündeki bantlar ise dikkat çekti. Peki, o bant ne işe yarıyor?

Serena Williams'ın Wimbledon'da yüzüne taktığı bant ne işe yarıyor?

Serena Williams'ın Salı günü Grand Slam'e dönüşü tenisseverler için oldukça heyecan vericiydi. Kadınlar tenisinin ikonik ismi Serena Williams, Wimbledon'da ilk turda Harmony Tan'a karşı oynadı. Maç 3 saat 11 dakika sürdü, Williams 2-1 yenilerek Wimbledon'a veda etti.

Maçta ise Serena Williams'ın yüzündeki siyah bantlar dikkat çekti. Peki, bu bantlar ne işe yarıyor?

UK Times'a göre, bu bantlar aslında kinesiyoloji bandı. Williams, KT Tape bandını sinüslerine yardım etmek için kullandığını söyledi.

Habere göre Williams, bandı ağrıyı önleyeceği, burnundaki ve çevresindeki baskıyı azaltacağı umuduyla kullanıyor.

Williams, 2007'de "Sinüs hastasıyım. Sinüsleriniz varsa tenis oynamak ya da hemen hemen her gün herhangi bir şey yapmak kolay değildir. Çok fazla baskı, tıkanıklık ve acı hissedersiniz ve Grand Slams için antrenman yapmak kolay değildir" demişti.

Bant ise özellikle plaj voleybolunda olimpik sporcular tarafından ünlendi.

Business Insider'ın haberine göre bant tipik olarak kas yaralanmalarını önlemek veya iyileşmeye yardımcı olmak için kullanılsa da, Williams gibi bazı sporcular ürün için etiket dışı kullanımlar bulmuş.

Bu yılın başlarındaki Kış Olimpiyatları sırasında kros kayakçılarının Pekin'deki soğuk havalardan ciltlerini korumaya yardımcı olmak için yüzlerine bant taktıkları görüldü.

O sırada, KT Tape'in CEO'su bunun yüzlerine yapışabileceği konusunda uyarmıştı.