Ses Kartlarında X-Fi Devrimi!

Ses Kartlarında standardı belirleyen firma olan Creative, yeni ses işlemcisi X-Fi ile sınırları zorluyor. X-Fi, sahip olduğu 51 milyon transistör ile 2.4GHz’lik işlemcilerden 3.5 kat daha yüksek hızda çalışabiliyor. Böylece özellikle oyun uygulamalarında maksimum performans sunuyor.

Ses Kartlarında X-Fi Devrimi!

Creative, X-Fi işlemcisini 4 farklı model ses kartında kullanıyor. Bunlardan X-Fi Fatal1ty modeli özellikle ünlü bilgisayar oyuncusu Fatal1ty’yle yapılan anlaşma gereği en fazla öne çıkan model. Fatal1ty ve masaüstü ses meraklıları için olan Elite Pro modelleri üzerlerinde bulunan 64 MB’lık bellek ile ses kartlarında bir ilke imza atıyorlar. 64 MB’lık bellek sayesinde özellikle oyunlarda, en hızlı sahneleri bile takılma olmadan en iyi çevresel ses deneyimiyle yaşayabiliyorsunuz. Serinin diğer modellerinden biri olan X-Fi XtremeMusic ise giriş seviyesi kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmış.

X-Fi’ın EAX 5.0 çevresel ses, CMSS-3D destekleri ve özellikle 24-Bit Crystalizer gibi mucize özelliklere sahip olması onu tüm Creative dahil diğer ses kartlarından ayıran önemli detaylar. Özellikle 24-Bit Crystalizer’ın mp3leriniz üzerinde yaratmış olduğu ses değişimi mutlaka yaşanması gereken bir deneyim.

Tüm bunların yanı sıra X-Fi yazılımı da ses kartının kullanım amacına yönelik farklı ayarlar sunuyor. Öyleki oyun oynayacaksanız Gaming Mode’u, müzik ve film uygulamarı için Entertainment Mode’u veya ses kayıtları yapmak istiyorsanız Audio Creation Mode’u seçip kullanım amacınıza göre en doğru ayarlar ile ses kartınızı kullanabiliyorsunuz.

Creative, yeni X-Fi ses işlemcisiyle PC kullanıcılarını yep yeni bir ses deneyimine davet ediyor.

Okuyucu Yorumları