Sesli Tanıma Sistemi

İletişim teknolojileri geliştiren Time Communication firması, bugüne dek daha çok bankaların 444’lü hatlarında görmeye alıştığımız telefon hizmetlerinde yeni bir dönem açacak sesli tanıma sistemini tanıttı.

Sesli Tanıma Sistemi

Bir bankaya, aracı kuruma veya müşteri hizmetleri servisine telefon açtığında, müşterinin karşısına çıkan bilgisayarla, gündelik yaşamdaki gibi, şivesini bile değiştirmeden, dilediği gibi cümle kurarak konuşmasını sağlayacak bu yeni sistemle, bugüne kadar telefonların tuşları veya çok sınırlı bazı kelimeleri seslendirerek yapılmak zorunda kalınan işlemlerin hız kazanması, daha çok insanın telefonla işlem yapmaya yönelmesi bekleniyor. Time Communication’ın yeni sistemini ilk kullanacak kurumlardan birinin ise Ata Yatırım olacağı belirtiliyor.

Böylece Ata Yatırım’a telefon eden bir yatırımcı, bilgi edinmek ya da almak veya satmak istediği hissenin kodunu tuşlamak, müşteri temsilcisine bağlanmayı beklemek zorunda kalmadan sadece “100 lot Petrol Ofisi hissesi almak istiyorum.” Veya “Türk Petrol hisselerinin fiyatı ne oldu?” benzeri doğal cümlelerle işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilecek.

Okuyucu Yorumları