Sevdikleriniz 3 boyutlu olarak masanızda!

Japonlar üç boyutlu minik insanları masanıza taşımaya hazırlanıyor... Nasıl mı?

Masadaki minyatür insanlar

Japon araştırmacılar, insanların yakın bir gelecekte sevdiklerinin üç boyutlu minik bir kopyasını büro masalarının üstünde ya da avuçlarının içinde görebileceklerini belirtti.

Japon Ulusal Bilişim ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü'nden araştırmacı Shunsuke Yoshida, çalışmalarının nihai amacının, insanda "minik bir kişiyi" elinde tutuyormuş duygusu yaratmak olduğunu belirterek, bir sahneyi ya da bir kişiyi suratından, soldan veya sağdan gösteren bir "ekranlı küp" üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

"Bugün büro masanızın üzerine eşinizin gülümseyen fotoğrafını koyabilirsiniz, yarın ise onu bir küpün içinde kahkaha atarken, hem de profilden görebilirsiniz" diyen Yoshida, şu anda bu geleceğin cihazının görüntüyü üç boyutlu olarak pek net gösteremediğini, ancak hedeflerinin hareketli bir sahneyi gerçek anlamda optik yanılsamaya yol açacak çözünürlükte göstermek olduğunu belirtti.

Japon araştırmacılar, insanların bir sevdiklerinin minyatür bir kopyasını önlerinde gösterecek ve altı yüzünde net bir görüntü oluşturabilecek bir küp yaratma hedeflerine üç yıl içinde ulaşmayı umuyor. Eğer amaçlarına ulaşırlarsa, Star Wars filmlerinde gördüğümüz 3 boyutlu holagramları, biraz küçük de olsalar ve bir kübün içine hapsolmuş da olsalar, bizzat kendi çalışma masamıza misafir edebileceğiz...

AA

Okuyucu Yorumları