Sevilen karakter Larry artık iOS'ta...

Bir zamanların efsanesi bu oyun, yeni bir nesli daha yetiştirmek için geri döndü! Konu ise...

Efsane oyun ceplerde!

Bir dönemin gençlerini büyüten "adventure" türü oyunların belki de en sevilenlerinden biri yeni sürümü ile beraber iOS üzerinde geri döndü. Leisure Suit Larry, esprili bir anlatımla Larry'nin aşk hayatının takip edildiği eski bir oyun. Asıl serisi 1996 yılında sona ermiş olan oyunun daha sonraları 2004 ve 2009'da farklı bir firma tarafından yapılan iki sürümü daha bulunuyor.

Ancak aşk hayatına bir süre ara veren Larry, çok yakında tekrar aramıza dönmeye hazırlanmakta. Aslında bu dönüş bir süredir beklenen bir şeydi. 2011'de tekrar üretileceği söylenen oyun, 2013 yılında PC platformu için piyasaya sürüldü ancak çağdaşı olan "Duke Nuke'm" gibi Larry de PC ortamında pek başarılı olamadı. Peki ya daha küçük ekranlı formatlardaki durumu nasıl?

Yaklaşık olarak 30 App Store'un 5 yıldız verdiği oyunun şu anda tek problemi bazı ürünlerde çalışmıyor olması.

Oyun, ilk sahnesi ile bile nostalji yaratmayı başarıyor. Küçük bir barda başlayan oyunda eskiden olduğu yine çizgi-film benzeri grafikler ve renkli bir atmosfer kullanılmış. Bar, basit bir tasarıma sahip, "samimi" bir alan. Birkaç video oyun makinesi, barın çevresine serpilmiş tabureler, müşteriler, barmen ve tabii ki kahramanımız Larry ilk sahneyi oluşturuyor. Larry'nin hedefindeki ilk kişi ise müşterilerin arasında yer alan genç ve güzel bir bayan. Sonrası ise alıştığımız bir şekilde devam ediyor. Konuşmalar yapılıyor etrafta bulunan nesneler kullanılıyor ve oyun ilerliyor.

Oyunun karşısına çıkan en büyük sorun ise bu renkli ortamın, telefon gibi küçük bir ekrana sığdırılmış olması. Ancak bu küçük ayrıntı şimdilik bir sorun olacakmış gibi gözükmüyor. Eğer geçmişi anmak isterseniz oyun şu anda iOS storelarında 4.99$'dan satışa sunulmuş durumda. Oyunun Android sürümü için ise bir süre daha beklemeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları