ShareMino ile 5GB'a kadar dosya paylaşımı

5GB'lık kapasitesiyle yayın hayatına başlayan ShareMino ile dosyalarınızı kolayca yedekleyin.

Hoşgeldin ShareMino!

Bilindiği üzere verilerin yedeklenmesi için birçok yöntem bulunuyor. CD ya da DVD medyasına sisteminizde bulunan verileri yazarak söz konusu verilerinizi yedekleyebileceğiniz gibi USB hafıza ürünleri ya da harici HDD cihazları da çözüm olarak görülebilir.

Ancak şu bir gerçek ki verilerinize ulaşmak istediğinizde verilerinizi yedeklediğiniz bu cihazların da yanınızda olması gerekiyor. Oysa her durumda bu mümkün olmayabilir.

Ancak bu tip sorunları ortadan kaldıran ve bir süredir internet kullanıcıların tercih ettiği depolama tekniği de gün geçtikçe yayılıyor: Dosya sunucuları...

Rapidshare başta olmak üzere birçok dosya yöneticisi bugün dünya genelinde kullanılıyor ve bu gibi sunucular artık daha çok tercih ediliyor. Bunun nedeni ise gayet açık: İnternet üzerinden bu sunuculara gönderilen verilere dilediğiniz anda ve dilediğiniz yerde ulaşabiliyorsunuz.

Ve kullanıcıların yeni gözdesi: ShareMino

Ve kullanıcıların yeni gözdesi: ShareMino
ShareMino ile 5GB'a kadar verilerinizi upload edebilirsiniz.

Elbette bu sistemin bazı negatif yanları da yok değil. Genelde bu hizmeti veren sunucular maalesef belirli bir sınırın aşılmasından sonra ücret talep edebiliyor. Rapidshare örneğinden yola çıkacak olursak, belirli bir boyutu aşan dosyayı upload edebilmeniz Premium hesabınız olmadan mümkün değil.

Bunun yanında aynı anda birden fazla dosyayı da bu sunuculardan indirmeniz söz konusu değil; bunun için yine Premium hesabı edinmeniz gerekiyor. Bir diğer kısıtlama ise belirli bir kapasitenin aşılması durumunda aynı IP adresinden bir süre dosya download edilememesi denilebilir.

Sonuç olarak daha önce de söylediğimiz gibi bu gibi kısıtlamalardan kurtulabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekiyor.

Ancak bu hizmeti ücretsiz olarak veren servisler de yok değil. Henüz yayın hayatına başlayan ve kullanıcılarını bekleyen ShareMino, tam da kullanıcıların aradığı bir dosya sunucusu aslında. 5GB'a kadar upload sınırının bulunduğu sunucunun en büyük özelliği şüphesiz bu hizmetten kullanıcıların ücretsiz yararlanabilmesi.

ShareMino'da hesap açma

ShareMino'da hesap açma

Şimdi isterseniz ShareMino hizmetinden nasıl faydalanabileceğinizi inceleyelim:

Önce www.sharemino.com adresine girin; ancak siteye bu şekilde girişinizde bu hizmetten faydalanabilmeniz mümkün değil; çünkü sizden kayıtlı kullanıcı olmanız bekleniyor. Ancak merak etmeyin, kayıtlı üye olmak için herhangi bir ücret ödemesi yapmıyorsunuz.

Kayıtlı kullanıcı olmak için anasayfada yer alan 'sign up' butonuna tıklayın. Bir sonraki pencerede ise resimde de göreceğiniz üzere sizden beklenilen bazı bilgileri girmeniz gerekiyor. Username kısmına kullanıcı adınızı, Valid email kısmına ise geçerli email adresinizi yazın. Ardından confirm email ile bu adresinizi doğruladıktan sonra ShareMino.com'da kullanacağınız şifreyi de belirleyin ve confirm password kısmında bu şifreyi doğrulayın.

Son olarak da 'Package' kısmına girerek FreeUSD0/month'u seçin ve 'Agree to the Terms...' ile başlayan yazının başındaki kutucuğu işaretlemek suretiyle sayfanın altında yer alan Signup butonuna tıklayın.

ShareMino ile dosya upload etme

ShareMino ile dosya upload etme

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra siteye hesabınızla girebilmek için anasayfaya dönün ve Username kısmına belirlediğiniz kullanıcı adını ve Password kısmına ise şifrenizi girin; ardından tekrar tekrar siteye şifrenizi yazmamak için 'remember' kutucuğunu da işaretleyebilirsiniz. Sonraki adımda ise login butonuna tıklamanız yeterli.

Şimdi de bu sunucuya nasıl dosya gönderileceğini görelim: Önce bilgisayarınızdan upload etmek istediğiniz dosyayı seçmek için ana sayfada yer alan Upload Form'dan 'Browse' butonuna tıklayın ve dosyanızı seçin.

Ardından Upload butonuna tıklamanız yeterli; upload işlemi hemen başlayacaktır; ancak seçtiğiniz dosyanın büyüklüğüne göre upload işleminin süresi de değişiklik gösterecektir.

Eğer yanlış dosyayı seçmişseniz 'Reset' butonunu kullanarak işlemi yeni baştan gerçekleştirebilirsiniz.

ShareMino'da dosyaların indirilmesi ve silinmesi

ShareMino'da dosyaların indirilmesi ve silinmesi

Upload işlemi devam ederken upload hızınız başta olmak üzere işlemin tahminen bitme süresini ve geçen zaman gibi ayrıntılı bilgileri de görebiliyorsunuz.

Dosya gönderme işlemi tamamlandıktan sonra ise size iki farklı link sunulacak: Download Link ve Delete Link.

Download Link: Bu linki saklamanız gerekiyor; zira yüklemiş olduğunuz dosyaya ancak bu adresle ulaşabilirsiniz.

Delete Link: Bu linki de upload ettiğiniz dosyayı bu sunucudan tamamen silmek istediğinizde kullanabilirsiniz. Bunun için Delete Link kısmında yer alan adresin yanındaki kırmızı X butonuna tıklamanız yeterli.

ShareMino'ya son bakış

ShareMino'ya son bakış

Şimdi de ShareMino'nun diğer ayarlarına bakalım:

ShareMino'nun hangi sayfasında olursanız olun her sayfanın yukarısında göreceğiniz Home, Contact, My Files, My Account, FAQ ve Logout seçeneklerini istediğiniz anda kullanabilirsiniz.

Home tahmin edeceğiniz gibi sizi anasayfaya yönlendirecektir. Contact bölümünde ise bu sunucuyla ilgili karşılaştığınız problemleri buradaki uzmanlara danışmanız mümkün.

My Account ise üzerinde durulması gereken bir diğer önemli nokta. Bu kısma girdiğinizde hesabınızda yer alan dosyalarınızın bir listesini görebilirsiniz. Buradan dilerseniz dosyanızı silebilir, ya da dosyanızın ilgili linkini kolayca bulabilirsiniz.

Code bölümüne tıkladığınızda ise dosyanızın URL adresinden HTML formatındaki haline kadar bazı ayrıntılı bilgilere de ulaşabilmeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları