Sharp da akıllı saat üretecek; ama...

Japon devi pili hızlı tükenen akıllı saatlerin bu sorundan kurtulması için sert bir karara imza attı

Pil çabuk bitmesin diye...

Samsun, Apple veya diğer dev elekronik üreticileri akıllı saat modellerini satışa sunsalar da ortada hala çözülememiş bir problem var: Pil kapasitesi. Ne yazık ki pil teknolojisi akıllı saatlerin uzun süre şarj olmadan çalışmasına imkan vermiyor. Hatta telefonların şarjları çoğu zaman bir gün bile dayanmıyor.

Sharp şimdi bu baş ağrıtıcı soruna çare bulabilmek için, şarjı çok daha uzun süre dayanan bir saat prototipini tanıttı. Sharp'ın saatinde, enerjiden tasarruf edebilmek için bazı özelliklerin feda edildiği dikkat çekiyor. Saatin arka ışığını kaldıran Sharp'ın bu kararı da insanların akıllı saati kullanma alışkanlıklarına dayanıyor. Sharp'a göre insanlar saatlerini zaten ışıklı ortamda kullanıyorlar ve bu yüzden ekranı aydınlatmaya gerek bulunuyor. Yatağa girdiklerinde, yani oda karardığında ise saati kollarından çıkarıyorlar.

1 inç boyutundaki, 8 renkli ekranı, rakip saatlerin ekranları kadar yüksek çözünürlüklü değil ama son derece yüksek enerji tasarrufu yeteneğine sahip bu ekran sayesinde akıllı saati uzun günler boyunca şarj etmeden kullanmak mümkün oluyor.

Okuyucu Yorumları