Sharp: LED arka aydınlatmalı ince LCD-TV'ler

LED arka aydınlatmalı LCD-TV'ler yaygınlaşıyor. İşte Sharp'ın inceliğiyle dikkat çeken yeni TV'si...

Çok ince ve LED'li!

Sharp firması Aquos LC-XS1E serisi ile belirgin derecede çok ince olan iki Full-HD LCD televizyon tanıttı. Cihazlar 52 (132 cm) ve 65 inç (165 cm) büyüklüğünde piyasaya sunulacak; RGB-LED arka aydınlatma teknolojisini kullanmaları ise cabası.

Tamamen yahut 1000 tekil segment halinde kapanıp açılabilen kırmızı, mavi ve yeşil renkteki LED arka aydınlatma sayesinde cihazlar çok iyi bir siyah değeri sunuyor ve 1.000.000:1 kontrast değerine ulaşabiliyor.

Sharp'a göre televizyonlar en ince noktasında 2,54 cm, en geniş noktasında ise 5,08 cm derinliğinde. Hareket keskinliğinde artış sağlamak için 100-Hz tekniği kullanılıyor. Televizyon altında bir ses sistemi sunuluyor ama istenildiğinde bu sistem çıkarılabiliyor. Ayrıca belirtmekte fayda var: Ses sistemi Pioneer işbirliğinde hazırlandı.

Televizyonda bulunan aydınlık algılama özelliği sayesinde cihazın yaydığı aydınlık ortamın ışık şiddetine göre düzenleniyor. Böylece karanlık odalarda daha az ışık gücü harcanarak enerji tasarrufu yapılmış olacak.

Aquos LC-XS1E serisinin iki modeli de 9000 Euro (LC-52XS1E) ve 12.000 Euro'dan (LC-65XS1E) satışa sunuldu (yurtdışı fiyatları).

Okuyucu Yorumları